Национален протест в София срещу войната по пътищата ще се

...
Национален протест в София срещу войната по пътищата ще се
Коментари Харесай

Близките на загинали в катастрофи искат убийството на пътя да се приема за умишлено деяние

Национален митинг в София против войната по пътищата ще се организира през днешния ден. Организаторите плануват блокади на придвижването в столицата и упорстват за диалог с депутатите и ръководителя на Народното събрание. Къде се събират протестиращите и по кои улици ще се организира шествието им?

Близките на починали в произшествия се събраха към този момент пред Съдебната палата . Те отдадоха и минута безмълвие – респект на всички свои близки, които са станали жертва на войната по пътищата.

Организаторите плануват блокади на придвижването по основни пътни артерии в страната

„ Днес сме тук, тъй като имаме дело на трета инстанция във Върховен касационен съд. Всяка седмица обаче ще организираме митинги и гражданско непокорство , поради всичките убити по пътищата деца и младежи “, сподели Петя Иванова.

Тя е безапелационна, че няма никаква правдивост – убийците са на независимост , а децата им са в гробищата. Според нея при съществуването на алкохол и опиати в кръвта, както и на висока скорост, злополуката да се смята за съзнателно ликвидиране.

Началото на недоволството е оповестено за 10 часа

От Съдебната палата протестиращите ще се насочат към Народното събрание. Там ще се срещнат с депутати, с цел да показват настояванията си.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР