Национален протест готвят медицинските сестри от цялата страна в петък

...
Национален протест готвят медицинските сестри от цялата страна в петък
Коментари Харесай

Медицински сестри се стягат за национален протест

Национален митинг готвят медицинските сестри от цялата страна в петък пред Министерство на здравеопазването. Основните им претенции са за стартова работна заплата от две минимални работни заплати и контролиране на работното време. Обясняват, че постоянно им се постанова поради ниското възнаграждение да работят изключително и на две работни места.

" Това е последният зов на хората, които желаят да бъдат по някакъв метод арестувани в България и да бъде избавена специалността. Ние от Българска асоциация на експертите по здравни грижи желаеме почтени заплати в системата и за разпределение на парите по този начин, както би трябвало да бъдат разпределени, тъй че да стигат и до експертите по здравни грижи ", сподели Петя Недкова от управлението на Българската асоциация на експертите по здравни грижи пред БНР.

Старшата сестра Лора Маринова от столичната Пета градска болница уточни, че ниското възнаграждение и неприятните условия на труд са довели до сериозните кадрови проблеми: " Лечебните заведения не могат да действат без сестри, лаборанти, акушерки. Работим на две-три места. От прекомерна отмалялост нашето здраве се губи ".

Друга от медицинските сестри означи, че в последно време работодателите са почнали да не заплащат изключителния труд.

" Това явно е някаква държавна политика и по този метод ни орязват от приходите, които съумяваме да изкараме над мизерните ни другояче заплати ", сподели още здравната сестра.

Секторът упорства също за цялостна държавна политика за работата на медицинските сестри, лаборанти, фелдшери, физиотерапевти.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР