Национален фолклорен ансамбъл Българе ще представи в Плевен спектакъла си

...
Национален фолклорен ансамбъл Българе ще представи в Плевен спектакъла си
Коментари Харесай

Ансамбъл „Българе“ представя в Плевен спектакъла си „Обичаите на България“

Национален фолклорен отбор " Българе " ще показа в Плевен спектакъла си " Обичаите на България ". Той е квалифициран и осъществен с финансовата поддръжка на Министерство на културата в интервала на пандемията от COVID-19, споделиха за Българска телеграфна агенция от ансамбъла.

След впечатляващата премиера в края на 2021 година в НДК, " Обичаите на България " минава триумфално по сцените в страната. 

Плевенчани ще имат опцията да се потопят в неповторимия свят на българските обичаи в четвъртък вечерта, 14 юли, от 20:30 часа в Летния спектакъл в парк " Кайлъка " и да оценят достолепията на следващата креативна концепция на основателя, хореографа и продуцента на " Българе " Христо Ив. Димитров, осъществена с доста креативност и професионализъм.

В ролята на Разказвач, той превежда феновете през българската земя от Дунава до Родопа планина и от Шоплука до Тракия, с цел да показват дружно с танцьорите от ансамбъла най-красивите празници и традиции, които нашият народ е основал и опазил през вековете.

Удивителни истории, неповторими костюми и завладяващите ритми на впечатляваща хореография ще оживеят в старинни обреди от разнообразни кътчета на родината ни.

Представлението се реализира под патронажа на кмета на Плевен Георг Спартански.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР