Националът по баскетбол Константин Костадинов е подал заявка за участие

...
Националът по баскетбол Константин Костадинов е подал заявка за участие
Коментари Харесай

Национал на България е подал заявка за драфта на НБА

Националът по баскетбол Константин Костадинов е подал поръчка за присъединяване в тазгодишния драфт на НБА. Българинът е измежду седемте задгранични баскетболисти в Испания, които ще вземат участие в драфта през юни в Ню Йорк.

20-годишният Костадинов има контракт с носителя на трофея в Шампионската лига на ФИБА - " Тенерифе ", а през този сезон играе чартърен във втородивизионния испански " Паленсия ". Преди това 203-сантиметровият Костадинов беше част от " Реал " (Мадрид), с който завоюва младежкото издание на Евролигата през 2021 година

За втора поредна година български национал декларира присъединяване в драфта на НБА. Миналата година това направи Емил Стоилов, който обаче по-късно отдръпна документите си. Костадинов също има право да се отдръпна преди началото на драфта.

За последно българин взе участие в драфта през 2017 година, когато Александър беше определен под №57 от " ". През 2021 година правата му бяха трансферирани на " Кливланд ", а предходната година - на " ", като отборът има огромен интерес към него и няколко пъти праща и треньори, и шефове на мачове на " Олимпиакос ". Везенков прави мощен сезон за гръцкия гранд и е любимец за премията за най-полезен състезател (MVP) в Евролигата. Наскоро Везенков, че не желае да отиде в НБА, единствено с цел да каже, че го е направил, а желае да получи късмет да играе там.

 Александър Везенков е отказал да премине в НБА Александър Везенков е отказал да премине в НБА

До момента единственият българин, играл в НБА, е актуалният президент на федерацията Георги Глушков, който носи екипа на " Финикс " през сезон 1985/86.

Фаворит за №1 в драфта на НБА през тази година е французинът Виктор Вембаняма, като съгласно медиите в Съединени американски щати той провокира най-големия интерес към драфт от 2003 година, когато Леброн Джеймс беше определен първи от " Кливланд ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР