Националът на България Петко Христов играе от лятото за Специя

...
Националът на България Петко Христов играе от лятото за Специя
Коментари Харесай

Български национал разкри на кого дължи израстването си в Италия

Националът на България Петко Христов играе от лятото за Специя в Серия А. Той даде изявление за италианския вестник " XIX век ", в което признава, че дължи най-вече за израстването си на някогашните си треньори във Фиорентина Стефано Пиоли и Давиде Астори. Христов идва в Специя с трансфер от Фиорентина, а " виолетовите " го купиха от Славия през 2017 година. 22-годишният бранител е играл чартърен в Про Верчели, Тернана и Бишелие.

" Пристигането ми в Италия? Бяхме в Грузия за европейското състезание до 17 години. Обади ми се сътрудникът ми Пламен Пейчев и сподели, че Фиорентина ме желае. Пристигнах тук доста млад, всичко стана доста бързо ", спомня си близнакът.

" Пиоли и Астори? На Пиоли дължа доста. Той е човек, който основава специфична връзка с младите в тима. Но съм сюрпризиран, че съумява толкоз добре с младите футболисти в Милан. С Давиде Астори съм работил 5 месеца, постоянно бях част от първия тим. Невъзможно е да не помни добротата и откритостта, с която се отнася и към младите играчи ", разкрива българският национал.

" Дали моят трансфер го реши Италиано? Да, само че аз мислех най-много с Пламен за опцията да приключим за два дни всичко. Специя ме вълнуваше доста, а най-много Мота със своите хрумвания ", сподели още Христов.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР