Натрупването на слуз в белите дробове, причинено от влиянието на

...
Натрупването на слуз в белите дробове, причинено от влиянието на
Коментари Харесай

Това са идеалните продукти да изчистите натрупаната слуз в белите дробове

Натрупването на слуз в белите дробове, породено от въздействието на неподходящи фактори, като разнообразни болести и неприятна екология, може да бъде доста рисково, защото способства за бързото развиване на патогенни микроорганизми.

Употребата на избрани храни дава резултат на пречистване на белите дробове от нездравословната слуз, настояват експертите, след провеждането на редица клинични проучвания.

Ето и идеалните артикули, които оказват помощ за пречистване на белите дробове от насъбраната слуз, усъвършенстват отбраната на дихателната система от въздействието на мръсния въздух и улесняват дишането.

Ябълки

Техните фенолни съединения и флавоноиди са известни със способността си да понижават възпалението на дихателните пътища, което задейства натрупването на нездравословна слуз. Проучване, оповестено от Европейския респираторен вестник, сподели, че хората, които пият по една чаша естествен ябълков сок дневно, страдат по-рядко от зной.

Зелен чай

Тази неповторима напитка е наситена с антиоксиданти, които понижават възпалението в белите дробове, допринасяйки за по-доброто им укрепване. В допълнение, неговият антиоксидант кверцетин работи като натурален антихистамин, предотвратявайки появяването на признаци на алергия. Проучване, с присъединяване на 1000 възрастни, извършено от корейски учени, сподели по-добра белодробна функционалност при хора, които пият по две чаши зелен чай на ден.

Риба

Скумрия, пъстърва, сардини, херинга могат да оказват помощ за лекуване на хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ). Според учените от школата по медицина и стоматология към университета в Рочестър, омега-3 мастните киселини, които се съдържат в рибата, са идеални борци против белодробни инфекции.

Ядки и семена

Те са избрани за суперхрана за белите дробове, една от най-хубавите в прочистването на слузта. Ядките като бадеми, кашу, орехи, шам-фъстък, лешници, както и тиквените семки, ленените семена и слънчогледовите семки обезпечават на тялото магнезий в такова количество, че работи като бронходилататор.

Студено пресован зехтин

Мононенаситените му мазнини, витамините Е и К, могат да оказват помощ за отбрана на белите дробове от оксидативен стрес, за попречване на увреждането на тъканите.

Броколи

Растителният артикул съдържа съединението сулфорафан, което покачва интензивността на гена, присъстващ в белодробните кафези, който защищава органа от окислително увреждане. Също по този начин, усъвършенства въздушния поток в белите дробове на астматиците.

Джинджифил

Той дава резултата на детоксикация на белите дробове, спомага за премахването на замърсителите от тях, понижава тапите, почиства дихателните пътища, усъвършенства кръвообращението в белите дробове, като по този метод укрепва цялостното им здраве.

Чесън

Идеален бранител против рак на белия дроб. Наскоро извършено изследване откри, че хората, които два пъти седмично употребяват по три скилидки недопечен чесън, понижават риска си от развиване на рак на белия дроб с 44%. Пикантният зарзават съдържа флавоноиди, които подтикват производството на глутатион – вещество, което форсира елиминирането на евентуални отрови и канцерогени.

Цели зърна

Включете в диетата си кафяв ориз, киноа, овес и други типове от този артикул. Консумацията им понижава вероятността от хронични белодробни болести, предизвиква положителното дишане.

Люта чушка

Нейният съставен елемент капсаицин подтиква секрецията, която пази лигавиците на горните и долните дихателни пътища, понижава проявата на признаците на астма.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР