НАТО ще има 300 000 войници в повишена бойна готовност,

...
НАТО ще има 300 000 войници в повишена бойна готовност,
Коментари Харесай

Новите планове на НАТО: 300 000 войници в повишена бойна готовност

НАТО ще има 300 000 бойци в нараснала бойна подготвеност, които ще пазят всяка крачка от територията на съдружниците против всяка опасност, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в петък след двудневната среща на министрите на защитата на страните членки.

„ Днес министрите разгледаха новите ни районни проекти. За първи път след края на Студената война ние изцяло свързваме нашата групова защита, планираме нашите сили, нашите качества, командване и надзор “, сподели Столтенберг.

„ В резултат на това НАТО ще има над 300 000 бойци в нараснала бойна подготвеност, подкрепени от обилни въздушни и военноморски сили, с цел да пазят всеки сантиметър от територията на съдружниците против всяка опасност “, сподели генералният секретар.

В същото време Ройтерс оповестява, базирайки се на неназован дипломатически източник, че министрите не са съумели да реализират съглашение по новите районни проекти, че Турция е блокирала решението поради текста, който се отнася до географски местоположения, в това число Кипър. Това са секрети военни проекти, описващи...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР