След Бундестага (Федералното събрание) на Германия Камарата на федералните провинции

...
След Бундестага (Федералното събрание) на Германия Камарата на федералните провинции
Коментари Харесай

Германия окончателно одобри облекченията за получаване на гражданство за мигранти

След Бундестага (Федералното събрание) на Германия Камарата на федералните провинции (Бундесрат) също утвърди ново законодателство за поданството. Според новите правила занапред нататък чужденците, искащи да получат немски паспорт, не би трябвало да се отхвърлят от личното си поданство, оповестява Агенция Франс Прес.

Отбелязва се, че промяната на законодателството за немското поданство улеснява приемането на паспорт като жител на страната и разрешава двойно поданство. Така към този момент чужденците ще могат да получават немско поданство не след осем, а след пет години законен престой в Германия. В случай на „ изключително сполучлива интеграция “ този интервал може да бъде понижен до три години.

В същото време, поради актуалните пропалестински митинги в Германия, с цел да получи немско поданство в бъдеще, чужденецът ще би трябвало да удостовери лоялността си освен към немската конституция, само че и към отбраната на евреите.

Получаване на немско поданство от украинци

Германия улесни приемането на поданство. Според новия закон някои украински бежанци ще могат да аплайват за немски паспорт още...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР