НАТО призовава САЩ и Турция да започнат преки преговори за

...
НАТО призовава САЩ и Турция да започнат преки преговори за
Коментари Харесай

НАТО: САЩ и Турция спешно да преговарят за Сирия

НАТО приканва Съединени американски щати и Турция да стартират директни договаряния за решение на казуса с турската военна интервенция против кюрдски сили в Сирия. Това съобщи в Мадрид генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, представен от ТАСС.

Столтенберг се срещна с испанската министърка на защитата Мария Долорес де Коспедал и приветства проектите на страната за доста увеличение на вложенията в защитата, се споделя в известие на уеб страницата на НАТО.

Столтенберг похвали забележителния принос на Испания в Северноатлантическия съюз - за многонационалната бойна група в Латвия, за подсилване на сигурността в Афганистан, в това число с спомагателни военни за задачата "Решителна поддръжка ", и в образованието на иракската войска. Испания е хазаин на кораби със системи за противоракетна защита във военноморската база в Рота, означи той.

По-рано генералният секретар посети Центъра на НАТО за въздушни интервенции в Торехон и се срещна с премиера Мариано Рахой и с външния министър Алфонсо Дастис Кеседо.

Испания и НАТО разискаха външната интервенция в референдума в Каталуния и в други процеси в света, сподели пред публицисти Столтенберг.



"Смятаме, че на пропагандата би трябвало да се отвръща не с агитация, а с истина, която да се разгласява необятно и намерено. За обстановката в Каталуния, наблягам, че това е вътрешна работа на Испания ", добави той в отговор на въпрос на западни публицисти за хипотетичната интервенция на Русия в референдума в Каталуния.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР