НАТО обсъжда възможността за изпращане на военни части в Словакия

...
НАТО обсъжда възможността за изпращане на военни части в Словакия
Коментари Харесай

В.Pravda: НАТО обмисля изпращането на войски в Словакия

НАТО разисква опцията за изпращане на военни елементи в Словакия в отговор на изострянето на обстановката на границата сред Украйна и Русия. Това съобщи словашкият външен министър Иван Корчок, чиито думи са представени от словашкия вестник Pravda, написа Focus.bg.

„ Честно казано, съдружниците обмислят такава опция. Това (предложение) е на масата ", сподели министърът.

" НАТО реагира и това е разумно. Когато забележим какво се случва отвън нашите граници, разумно е да мислим и във боен проект. Това е част от планирането на защитата в отговор на обстановка, която се трансформира всекидневно „ До момента не са признати никакви решения (по въпроса за изпращането на военни елементи в Словакия). Този въпрос породи едвам в последните часове ", сподели външният министър.

Корчок е направил това изказване на съвещание на комисията по външни работи на словашкия парламент. Междувременно сходни проекти на НАТО провокираха остри рецензии измежду обществеността в републиката. „ Словаците няма да разрешат родината им да бъде превърната в непозната колония “, е декларирал някогашният министър председател Ян Чарногурски. Той напомни, че в сряда вечерта в Братислава се е провел всеобщ протест с искане управляващите да откажат да изпълнят проектите за вероятно разполагане на военни контингенти на непознати страни на словашка територия.

По-рано каналът Sky News заяви за проектите на Обединеното кралство да изпрати войски в Словакия. Също по този начин, съгласно The Daily Telegraph, Обединеното кралство и Съединени американски щати обмислят изпращането на по 1000 бойци в България, Унгария и Румъния.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР