НАТО няма да се намеси, ако Москва използва ядрени оръжия

...
НАТО няма да се намеси, ако Москва използва ядрени оръжия
Коментари Харесай

НАТО няма да се намеси, ако Москва използва ядрени оръжия срещу Украйна: Медведев

НАТО няма да се намеси, в случай че Москва употребява нуклеарни оръжия против Украйна, съобщи Дмитрий Медведев, заявявайки, че западните поддръжници на Киев не биха желали " да умрат в нуклеарен апокалипсис " за страната.

Въпреки това някогашният съветски президент съобщи, че е малко евентуално в Украйна да зародят условия за нуклеарен отговор от страна на Москва.

Медведев направи тези мнения, до момента в който обсъждаше хипотетичното потребление на нуклеарни оръжия от страна на Русия в обществените медии във вторник. Той отхвърли забележките на западните политици, които предизвестяват Москва да не употребява нуклеарни оръжия , като " диарична измама ".

Условията, които разрешават потреблението на съветския нуклеарен боеприпас, са ясно и обществено декларирани в нуклеарната теория на страната - сподели Медведев. Москва декларира, че ще употребява най-смъртоносните си оръжия единствено в случай че тя или някой от съдружниците ѝ бъде атакуван с оръжия за всеобщо заличаване или в случай че съществуването ѝ е застрашено в стандартен спор.

Хипотетично, в случай че Украйна съставлява опасност за съществуването на Русия, Москва би могла да употребява нуклеарни оръжия, добави той, само че тогава залогът би бил прекомерно висок, с цел да се намесят трети страни.

 

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР