НАТО няма да разполага свои военни сили на територията на

...
НАТО няма да разполага свои военни сили на територията на
Коментари Харесай

Столтенберг и Байдън: НАТО и САЩ няма да разполагат войски в Украйна

НАТО няма да разполага свои военни сили на територията на Украйна. Това съобщи в изявление за CNN генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг.

По думите му в Алианса са подготвени да договарят с Русия по въпросите на сигурността, включително и за контрола над въоръжаването.

В същото време Столтенберг разясни, че това не значи, че няма да засилят военното наличие по източния фланг.

" НАТО няма да разполага военни сили в Украйна. Но да няма подозрение по отношение на нашата подготвеност, ангажираност да пазиме съдружниците, изключително на източния фланг на алианса ", съобщи Столтенберг. Той обясни, че затова Алиансът е усилил своето военно наличие по източния фланг, а това би трябвало " да се преглежда и като опция за по-нататъшно уголемение на това наличие ".

Столтенберг удостовери, че НАТО не вижда да е налице деескалация от страна на Русия, която продължава да разполага армия по границата с Украйна.

" Разполагането на силите продължава. Напротив, ние виждаме противоположната обстановка, в този момент силите по границата са още повече ", установи генералният секретар на Пакта.

Успоредно с него и американският президент Джо Байдън съобщи, че няма желание да изпраща американски войски в Украйна, а подсилването на източния фланг на НАТО може да се реализира единствено под неговата закрила. Това заяви във вторник на постоянния брифинг в Белия дом прессекретарят Джен Псаки.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР