НАТО не беше открита за коментар след заявеното от украинския

...
НАТО не беше открита за коментар след заявеното от украинския
Коментари Харесай

НАТО не коментира засега желанието на Украйна за ускорено членство в организацията

НАТО не беше открита за коментар след декларираното от украинския президент Володимир Зеленски, че Украйна ще изиска ускорено участие в НАТО, осведоми Euractiv.

Членството в алианса изисква единомислещата поддръжка на всичките му 30 членове и няма ускорена процедура.

След приемането на публично писмо за желание военният съюз ще би трябвало да оцени настояването на съвещание на Северноатлантическия съвет на 30-те страни членки, евентуално на равнище посланици.

След това посланиците на НАТО вземат решение дали да се пристъпи към участие и какви стъпки би трябвало да се подхващат.

Стъпката на Киев следва формалното оповестяване от страна на Русия на противозаконното анексиране на четири украински района в границите на най-голямото присвояване на земя в Европа след Втората международна война.

Във видео речта си Зеленски упрекна Русия, че безочливо пренаписва историята и преначертава границите, " употребявайки убийства, изнудване, малтретиране и неистини " - нещо, което съгласно него Киев няма да допусне.

Той обаче съобщи, че Украйна остава последовател на концепцията за взаимно битие с Русия " при равни, почтени, почтени и обективни условия ", само че добави, че " явно с този съветски президент това е невероятно ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР