НАТО изцяло подкрепя суверенитета и териториалната цялост на Молдова, призоваваме

...
НАТО изцяло подкрепя суверенитета и териториалната цялост на Молдова, призоваваме
Коментари Харесай

НАТО призова Русия да се изтегли от Молдова

НАТО напълно поддържа суверенитета и териториалната целокупност на Молдова, призоваваме Русия да изтегли силите си от територията на страната, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на среща с молдовския министър председател Дорин Речан в централата на алианса в Брюксел.

" Москва продължава да оказва напън над Молдова, в това число с изнудване в региона на енергетиката и с разпространяването на дезинформация, като се стреми да дестабилизира обществото и да подкопае демокрацията в страната ", добави Столтенберг.

Той уточни, че Молдова е дала отговор с решителност на войната в Украйна, като е осъдила съветското нахлуване и е подобрила личната си сигурност. " Молдова, може да разчитате на нашата поддръжка ", добави генералният секретар.

По неговите думи алиансът поддържа подобряването на киберотбраната и стратегическите връзки на Молдова. Столтенберг изрази очакване това да помогне на страната по пътя към Европейски Съюз.

Премиерът Речан уточни, че Молдова би желала да взе участие освен в задачи, само че и в учения на НАТО.

" Руското нахлуване над Украйна ни накара да предприемем спомагателни стъпки за нашата сигурност и за подсилване на обществото, институциите и нашата защита ", добави той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР