НАТО изтри поздравителното си послание по повод турски празник след

...
НАТО изтри поздравителното си послание по повод турски празник след
Коментари Харесай

НАТО изтри поздрав за турски празник след гневна реакция на Гърция


НАТО изтри приветственото си обръщение във връзка турски празник след остра реакция на Гърция, съобщи турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк, представена от Българска телеграфна агенция.

Гърция през вчерашния ден подаде тъжба до генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, откакто Сухопътното командване на НАТО (LANDCOM), чийто щаб е в Измир, разгласява в Туитър известие във връзка успеха на Турция над Гърция в Гръцко-турската война през 1922 година От министерството на външните работи на Гърция оповестиха, че гръцката войска ще подаде сходна тъжба и до Върховния щаб на съюзническите сили в Европа (SHAPE).

" Днес се навършват 100 години от независимостта на Турция. Присъединяваме се към нашите турски съдружници в НАТО и отвън алианса, с цел да честваме тяхната победа и Деня на турските въоръжени сили ", бе посочено в туит на LANDCOM със фотография на турски военни. 

Началото на приветственото обръщение бе написано на турски и на британски, показва СиЕнЕн-Тюрк.

Телевизията загатва за острите реакции във връзка посланието в редица водещи гръцки медии, като прибавя, че туитът е бил заличен часове по-късно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР