Натискът на коронавируса върху болниците в Бургас е огромен, като

...
Натискът на коронавируса върху болниците в Бургас е огромен, като
Коментари Харесай

Бургас: Натискът върху болниците е огромен заради британския вариант

Натискът на ковид върху лечебните заведения в Бургас е голям, като тук-там кислородните заключения не доближават. Такъв е казусът в локалната онкологична болница, която е нараснала леглата за заболели от COVID-19.

Причината за тежката обстановка в Бургас и фрапантно по-строгите ограничения там е английският вид на вируса, който е циркулирал още преди месец.

„ Спрямо предната вълна има подмладяване на пациентите. Те са в по-увредено положение. Повече са и случаите на кислородолечение. С това нарастване на леглата нямаме задоволително заключения на О2, само че ни осигуриха концентратори и чакаме да покрием всички кревати “, сподели доктор Иван Касмуков.

Според доктор Николай Киселков дежурствата са доста тежки. При предходния пик на заболяването в отделението е имало 42 кревати за заболели от ковид, в този момент са 49, като се следи по-тежко протичане измежду младите.

Стиляна Димова е доброволец в отделението. Казва, че е научила доста, само че най-много да се оказва помощ, тъй като в никакъв случай не знаеш „ по кое време ще си от другата страна на вратата “.

Д-р Киселков прикани хората да се имунизират.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР