Натан Притикин е разработил Диетата на Притикин през 1980 година.

...
Натан Притикин е разработил Диетата на Притикин през 1980 година.
Коментари Харесай

Диетата на Притикин

Натан Притикин е създал Диетата на Притикин през 1980 година. Мотивиран от поставената му диагноза за болно сърце, която се счита за неизлечима, той взема решение да открие зарзават с извънредно ниско наличие на мазнини. Най – забележителното в тази история е, че неговото заболяване било предотвратено. Диетата на Притикин е една от първите диети, които се постановат като потвърждават изгодите от храненето с артикули, съдържащи ниско количество мазнини. След това нови визии по този въпрос се слагат от Робърт Притикин – шеф на Център за дълъг живот Притикин.

Условието на Притикин

Идеята на тази диета се крие в това, че хората са генетично предразположени да препочитат мазнините, защото от тях се извличат калории, които са нужни за човешкото тяло. С други думи калориите са нужни за човешкото оцеляване. В наши дни обаче, хората имат достъп до обилие от калории, по тази причина не е нужно да се запасяват с тях с цел да предотвратят следващ дефицит от калории. Заключението е, че ние притежаваме тази генетична податливост, и би трябвало да се борим с нея.

Хипотезата на Притикин е, че точно остатъкът от мазнини, които се поемат провокират доста от заболяванията, от които страдаме като диабет, рак и сърдечни болести. Неговото изследване сочи, че в случай че понижим приемането на множеството мазнини ще избегнем или ще понижим риска от сходни болести и равнищата на холестерола ще се възстановяват. При едно от проучванията се оказва, че в почти един кг броколи се съдържат към 200 калории, които сигурно водят до задоволеност. От друга страна, обаче, яденето на артикули, които съдържат малко количество мазнини в себе си води до възприятие за апетит и се стига до прекалено хранене. По тази причина се счита, че при всеки човек е строго самостоятелно, и се дефинира количество, при което се доближава до удовлетворителни равнища.

При следването на специфична стратегия се стига до извода, че хората могат да надхитрят възприятието си за потребност от потреблението на мазнини като последователно свикнат да одобряват вярно количество калории, с което ще се усещат добре и сити даже и без съществуването на мазнини. Когато се избегне желанието и потребността от приемането на мазнини, употребяваното количество от тях ще бъде доста по – малко, това ще докара до намаляне на тежестта и до нормализиране ма равнищата на холестерол в кръвта.

На кои храни да наблегнем?

Притикин открива, че зелените зеленчуци, картофите и рибата имат способността да придават възприятие за задоволеност и цялост. При тези храни се съдържат доста дребни количества или въобще не се съдържат мазнини, и по тази причина са желани от хората, защото са здравословни и засищат глада. Зърнените зеленчуци също се предлагат. Червеното месо и мазнини под всевъзможен тип са неразрешени. Това е диета, при която не се разрешават инцидентните похапвания на чийзкейк, чипс или даже песто. В този режим на хранене не съществува такова нещо като здравословна лой. Зехтина не се употребява.

 Диетата на Притикин

Какви са изгодите?

Много от проучванията осъществени в Центъра за дълъг живот са на хора, които имат сериозни равнища на холестерол и са пред интервенция, която са избегнали. При диетата се губи доста количество от тежестта. Физическите извършения са занимателни и увлекателни. В умозаключение можем да кажем, че хората посетили центъра Притикин са трансформирали живота си и са стопили много килограми здравословно.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР