Натъкваме се на факта, че има завишен миграционен натиск, такъв

...
Натъкваме се на факта, че има завишен миграционен натиск, такъв
Коментари Харесай

Бойко Рашков предупреди за висок риск от мигранти

Натъкваме се на обстоятелството, че има повишен миграционен напън, подобен напън, какъвто е имало и преди да стъпим в нашите отговорности на длъжностен кабинет, съобщи вътрешният министър Бойко Рашков при чуване в Народното събрание. Изслушването беше поискано от ГЕРБ-СДС, които показаха мощно терзание от възходящия миграционен напън.

" Министерство на вътрешните работи следи ситуацията освен на нашата граница, а и отвън територията на страната, и поддържа подготвеност за своевременна реакция, в случай че този напън от мигранти нарасне извънредно. Такъв напън има и в Литва, там натискът е 30 пъти повече в сравнение с в предишен интервал. Намерили са направления, минават, разяснява той. Рашков означи, че напън има и против южната ни съседка Гърция, както и в Турция ", изясни Рашков.

Той акцентира, че нашите гранични пунктове са извънредно натоварени. 

" Отпадна всякакво подозрение, че нашите чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт забавят пропускането на непознати жители, а и на български жители на наша територия. Освен това казусът с граничните пунктове, нашият надзор не е занижен. Увеличени са оборотите, с които се работи. Натъкваме се на голям брой случаи, в които се транспортират мигранти. Всяко транспортно средство, във връзка с което има подозрение, че се употребява с такава цел, би трябвало да се ревизира деликатно ", сподели още Рашков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР