Настояваме за отмяна на всякакви дискриминационни ограничения, които разделят обществото

...
Настояваме за отмяна на всякакви дискриминационни ограничения, които разделят обществото
Коментари Харесай

„Има такъв народ“ разкритикува новите COVID мерки

Настояваме за анулация на всевъзможни дискриминационни ограничавания, които разделят обществото на имунизирани и неимунизирани, лишавайки последните от съществени техни права. Това съобщи в декларация от името на парламентарната група на „ ИТН “ депутатът Андрей Чорбанов.

Заради скока на новозаразените с COVID-19 oт през днешния ден обекти, като заведения и фитнеси, да вземем за пример, могат да работят единствено в случай че 100% от личният състав е имунизиран, преболедувал или пък има негативен PCR тест, изработен до 72 часа преди влизане в обекта. Има и второ изискване – посетителите също да са имунизирани, преболедували или с негативен тест.

Пак от през днешния ден всички администрации би трябвало да вкарат променливи граници за началото на работния ден на чиновниците - сред 7:30 и 10 ч. Изискване към тях е и да разпоредят работа от разстояние на минимум 50% от личния състав. За работодателите в частния бранш нищо не се трансформира.

От партията на Слави Трифонов прецизират, че с огромно внимание наблюдават развиването на епидемиологичната обстановка както в страната, по този начин и по света.

„ Да, обезпокоени сме, че към този момент година и 8 месеца няма трайно и дейно решение на рецесията с COVID-19. Важно е обаче да имаме поради, че наред със здравния проблем, не трябва да неглижираме и обществения и стопански резултат, който се стоварва с особена тежест върху няколко съответни бранша като хотелиерство, ресторантьорство, превоз и редица други, свързани с тях”, споделят още от партията.

Има Такъв Народ подлагат на критика поръчката за политики по отношение на бъдещи дейности на здравните управляващи, които са разказани в последната заповед на отрасловия министър Стойчо Кацаров.

„ Указанията, които се дават във връзка с условия за имунизация или преболедували за работещите в редица публични браншове, както и достъпът до тези обекти единствено от имунизирани и потвърдено с документ преболедували и с потвърден PCR тест, опонира на съществени права на жителите в това число правото им на труд и до свободен достъп до публичните обекти “, пишат от Има Такъв Народ.

Според тях поради тази заповед всеобщо работещи са подали своята молба за овакантяване като резултат от инструкции им напън. „ Това ще докара до големи бъдещи проблеми, които ще са в резултат на трайна неспособност за възобновяване на тези браншове заради липса не просто на квалифициран, а изобщо на личен състав “, споделят от партията.

От Има Такъв Народ приканват: „ Разчитайте на мъдростта и интелекта на хората, а не се опитвайте да ги плашите и принуждавате, пренебрегвайки правото на персонален избор “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР