Настояваме Народното събрание да излезе с категорична позиция за невмешателство

...
Настояваме Народното събрание да излезе с категорична позиция за невмешателство
Коментари Харесай

АБВ: България да излезе с позиция срещу вмешателството в работите на Венецуела

„ Настояваме Народното събрание да излезе с безапелационна позиция за ненамеса в работите на суверенна страна “, съобщи ръководителят на АБВ Румен Петков, представен от " Фокус ".
 Мадуро е подготвен на разговор с опозицията във Венецуела  Двайсетина поддържаха Мадуро пред посолството на Венецуела в София  Венецуела отхвърли ултиматума на европейските страни
Призивът му е във връзка всеобщите антиправителствени митинги във Венецуела, поради които предходната седмица лидерът на опозицията Хуан Гуайдо се разгласи за настоящ президент.

Според Румен Петков, ако се случи казус да бъде свален президентът на Венецуела Николас Мадуро, Европа ще стане съизвършител в свалянето на законно определени органи.

Председателят на АБВ разяснява, че в тази обстановка президентът на Франция Еманюел Макрон се държи цинично. „ Протестите против него и налаганата от него политика разтресоха цяла Франция, унищожиха центъра на Париж и той като мотив за непризнаване на избора на президента на Венецуела употребява точно митингите. Този човек или не знае къде живее, или е в положение в името на властта да извършва всевъзможни поръчки, в това число вмешателство във вътрешната политика на суверенна страна “, съобщи Петков.

Лидерът на АБВ – Младежи Пламена Заячка уточни, че в последните години ставаме очевидци на възходящи интернационалните спорове, което се трансформира в наклонност. „ Става въпрос за богати на запас страни, като в този момент е ред на Венецуела, която е най-богатата на петрол. Шест месеца откакто е определен президентът, се споделя, че този избор е нелегитимен “,посочи Заячка

Според нея сега е " подета акция на интернационална изолираност. В Съвета на сигурност на Организация на обединените нации бе импортирано предложение за поддръжка на опозицията, което беше отхвърлено. „ Настояваме държавното управление на България ясно и изрично да излезе с позиция, че военна намеса във Венецуела е неприемлива. На идната среща на министрите на външните работи на 30 януари в Брюксел България би трябвало да излезе с позиция на разсъдъка - да не се взимат прибързани решения по проблема, тъй като това може да се трансформира в казус “, безапелационна е Пламена Заячка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР