Настоящата световна криза е принудила всяко второ предприятие в Германия

...
Настоящата световна криза е принудила всяко второ предприятие в Германия
Коментари Харесай

Половината германски компании е трябвало да се откажат от инвестиции заради световната криза

Настоящата международна рецесия е принудила всяко второ дружество в Германия в последно време да се откаже от планувани вложения, а 39 % от фирмите даже е трябвало да се отдръпват изцяло от избрани пазари. В световен проект числата са били надлежно 43 и 30 %, демонстрира международно изследване, представено от немския в. " Велт ам зонтаг ".

Допитването е извършено от консултантската компания " Ърнст енд Янг " и в него са взели участие 760 ръководители на огромни компании, 100 от които в Германия. Изследването демонстрира за какво немските компании са изключително мощно наранени от актуалната международна рецесия. Според него бизнес моделът на Германия е изправен пред най-голямото си предизвикателство, отбелязва изданието.

" В предишното немските компании са имали голяма изгода от свободната интернационална търговия ", споделя Константин Гал, сътрудник към " Ърнст енд Янг " за района на Западна Европа. В същото време обаче стопанската система на Германия е изключително подвластна от свободните търговски пътища, интернационалните регулации и сигурните вериги за доставка. " Предвид многото проблематични точки бизнес моделът на Германия сега е изправен пред евентуално най-голямото предизвикателство от основаването на Федерална република Германия ", счита Гал, представен от вестника.

Но освен енергийната рецесия и инфлацията оказват напън върху немската стопанска система. Пандемията от ковид също продължава да тревожи фирмите. От предприятията в Германия 53 % считат, че най-големият риск е да се наруши действието на международните търговски вериги и икономическите процеси заради пандемията - в международен проект делът на компаниите, които са на сходно мнение, е с 9 % по-малък, сочи изследването. Това се дължи най-много на обстоятелството, че немските компании са изключително мощно ангажирани в Китай, където държавното управление продължава да следва доста строга тактика за нулев коронавирус и където сега към 200 милиона души са подложени на локдаун, показва " Велт ам зонтаг ".

В същото време немските компании се тревожат от все по-голяма изолираност на Китай. От тях 37 % дефинират образуването на стопански блокове и спирането на търговията със артикули като един от най-големите опасности за развиването на личния им бизнес - в международен мащаб този дял е 30 %.

Що се отнася до последствията от съветската инвазия в Украйна, ръководителите на компании в Германия съвсем не се разграничават в оценката си от сътрудниците си в други страни - 23 % считат това за максимален проблем, до момента в който в международен проект този % е 22. В Съединени американски щати обаче този дял е единствено 16 %, отбелязва изданието.

Германските компании са по-малко песимистично настроени от останалите, когато става въпрос за степента, в която инфлацията може да се отрази върху представянето им. В международен мащаб 69 % чакат негативни последствия, а в Германия този % е 60.

Същевременно 83 % от ръководителите на предприятия в Германия се оплакват, че разноските за труд са се нараснали с повече от 10 %. В международен проект този дял е 77 % от ръководителите на компании, показва " Велт ам зонтаг ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР