Настоящата геополитическа ситуация, която е натоварена с много опасение и

...
Настоящата геополитическа ситуация, която е натоварена с много опасение и
Коментари Харесай

Кунева: Геополитическата ситуация работи в полза на приемането ни в Шенген

Настоящата геополитическа обстановка, която е натоварена с доста безпокойство и очаквания, може да изиграе в интерес на приемането на България в Шенген и Еврозоната. Това съобщи в изявление за БГНЕС Меглена Кунева.

Сигналите от Европейската комисия и Европейския парламент за приемането на България в Шенген са доста постави, само че не би трябвало да се не помни, че процесът е механически и въпреки Европейска комисия и Екологичен потенциал да са доста значими играчи, имаме и всички останали страни членки, уточни Кунева.

„ Трябва да забележим един по-силен Европейски Съюз, по-силен от всеки път, тъй като това е условието на нашето време “, акцентира първият ни еврокомисар.

Според нея обстановка се прекатурва сега, тъй като политическият хайлайф в страните членки вижда, че би трябвало да се даде подтик на Европейски Съюз. „ И какво по-добро от това да се изпълнят обещанията, които са в нашия контракт, който подписах преди години, че България ще стане член на Еврозоната и Шенген. Импулсът е добър “, добави Кунева.

Тя означи, че имаме някои дефекти, само че би трябвало да създадем обективна оценка за това, което ни липсва към момента във връзка с данните, тъй като Шенген не е просто прекосяване сред две граници, а отбрана на сензитивните данни. „ Не можем да си позволим приключване на тези данни “, акцентира Кунева.

Тя разяснява по какъв начин България и Румъния могат да си сътрудничат за участието в Шенген.

„ Трябва да сме безусловно открити, да си приказваме единствено хубави неща и да поддържаме напъните на съседа. Всеки триумф на Румъния е триумф на България. Всеки триумф на България е триумф и на Румъния. Така беше и по този начин продължава да бъде “, акцентира Кунева. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР