Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри изрази своята гледна точка на

...
Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри изрази своята гледна точка на
Коментари Харесай

Алегри: Ювентус взе най-доброто решение за бъдещето

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри изрази своята позиция на конференцията, която беше свикана във връзка бъдещата разлъка сред него и клуба. Италианският стратег беше безапелационен, че решението е „ най-доброто” за клуба, като в това време отхвърли версията, че то е плод на негови претенции за по-дълъг договор или тотално реформиране на състава.

Алегри има контракт с Ювентус до юни 2020 година, само че сезон 2018/2019 ще бъде неговият финален отпред на „ остарялата госпожа”.

Президентът на Юве за Алегри: Най-тежкото ми решение

„ Благодаря на президента за чудесните думи. Благодаря и на играчите за всичко, което направиха, което ми дадоха. Говоря за всички играчи, с които съм работил през тези 5 години”, разяснява 51-годишният ментор.

„ Напускам печеливш тим, който има капацитет да повтори своите триумфи в Италия и да направи още една страхотна акция в Шампионската лига. За страдание избрани обстановки означаваха, че не можехме да извървим целия път.”

„ Говорихме, изразихме концепциите си по отношение на това, което е най-хубаво за Ювентус и бъдещето на Ювентус. След това клубът реши всичко и реши, че е най-добре аз да не бъда треньор през идващия сезон. Връзката ми с президента Аниели, вицепрезидента Павел Недвед и спортния шеф Фабио Паратичи остава отлична. Всички ние израснахме дружно, в това число и Джузепе Марота (бившият изпълнителен шеф – б.р.). Сега пристигна точният миг да се разделим с положително.”

„ Оставям солина група, състоящат се от невероятни играчи както на техническо, по този начин и на личностно равнище. Защото имаш потребност от положителни мъже тъкмо толкоз колкото и от положителни футболисти, с цел да побеждаваш.”

„ Изписаха се някои неща, които не бяха правилни, като догатката, че съм изискал по-дълъг контракт, за гражданска война в състава и разнообразни футболисти, само че ние в никакъв случай не сме обсъждали това. Просто осъзнахме, че е най-добре да не продължаваме дружно. Хората не престават да пишат за 4-5 срещи, само че имаше единствено една вечеря и една среща в клубните офиси с президента, Фабио и Недвед. На нея стигнахме до единодушие, че не са налице верните условия да продължим дружно. Президентът, защото е предприемчив мъж, взе решението”, добави Алегри.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР