Наставникът на ЦСКА, Саша Илич, даде пресконференция преди утрешното домакинство

...
Наставникът на ЦСКА, Саша Илич, даде пресконференция преди утрешното домакинство
Коментари Харесай

Илич: Трябва ни малко шанс и колективна игра, за да отстраним Базел

Наставникът на ЦСКА, Саша Илич, даде конференция преди утрешното домакинство против Базел в първи двубой от плейофите на Лигата на конференциите. Той изчетка швейацрците и акцентира, че е належащо неговият отбор да бъде рационален и невъзмутим през задачите 90 минути.

Gong.bg излъчи онлайн брифинга на сръбския експерт:



„ Утре имаме мач против един доста огромен и сериозен противник. Мачът ще е сложен, само че би трябвало да се оправим като тим, тъй като единствено по този начин имаме късмет за победа “.

„ Гледах, когато ЦСКА в профил Базел, само че беше преди 3 години. Базел е в рецесия на резултатите, само че не и на играта. При тях казуса е с вкарването. Срещу Лугано и Брьондби имаха по над 30 удара към противниковите порти “.

„ Не отлагаме мачове, с цел да имаме по 2 седмици отмора. Отлагаме ми, когато се сгъсти цикъла. За реванша ще имаме потребност от повече отмора, с цел да се фокусираме върху тренировките “.

„ Бамба беше с температура, по тази причина не пътува за Ирландия. Сега обаче ще е в групата, тъй като тренира от няколко дни. Все още не съм решил изцяло за състава “.

„ Дано влезем в Лигата на конференциите. Ако имаме през три дни мачове, ще би трябвало да продължим и с ротациите “.

„ Хубаво е да разполагам с играчи, които към този момент са отстранявали противника. Срещу Базел обаче даже и да играем всеки месец ще е друг мача, камо ли през 3 години. Ще имаме потребност от доста спортно благополучие и би трябвало да играем като един тим. Само по този начин ще имаме късмет да отстраним съперника “.

„ Желанията са едно, действителностите – друго. Искаме да сме нападателни и да вкарваме голове, само че ще би трябвало да сме и задоволително рационални “.

„ Не сме се изправяли един против различен с Александър Фрай. Пожелавам му триумфи в попрището, знам, че стартира и той в този момент своето странствуване. Трябва да бъдем доста търпеливи и умни против Базел. Утре е единствено първият мач, до момента в който другата седмица се взема решение всичко “.

„ Базел е страховит тим. Имат 3-4-ма футболисти, на които би трябвало да обърнем особено внимание. Няма да споделям имена, само че знам, че би трябвало да сме бдителни. Те са мощни като колектив “.

„ Не съм разговарял с никого от почитателите, само че ми е неприятно, че има протест. Привържениците за нас са доста значими. Тяхната поддръжка е скъпа, тъй като тя ни дава 10-20% от горната страна на терена. Лично аз откровено се надявам, че ще ги върнем назад. Както посредством връзка, по този начин и посредством мощни игри “.

„ Все още не знам за какъв брой е осъден Де Нойер. Работим за понижено наказване. Не извинявам постъпката му, защото тя рефлектира върху целия тим, само че няма какво да създадем по въпроса “.

„ Амос е от 3-4 години в тима и е обикновено да е измежду водачите. Очаквам това и от Юрген, Мено Кох и Жеферсон. От тях се чака отговорността, не от играчи на 19-20 години. Важи и за Йомов, който е български национал “.

„ Трансферната политика непрекъснато се развива. Ако влезем в груповата фаза, то ще имаме още 6 мача. Може да има изходящи и входящи прехвърляния. Надявам се да има и идващи играчи, в случай че се случи “.

„ В огромните тимове няма цели – всичко е значимо. Сега е най-съществен мачът за Лигата на конференциите. Играл съм в огромни тимове и знам какво е нужно. Дори и при неприятна игра, се надявам на добър резултат “, приключи сръбският експерт.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР