Наставникът на Байерн Мюнхен Нико Ковач направи много сериозен комплимент

...
Наставникът на Байерн Мюнхен Нико Ковач направи много сериозен комплимент
Коментари Харесай

Нико Ковач видя бъдещ треньор сред играчите си в Байерн

Наставникът на Байерн Мюнхен Нико Ковач направи доста сериозен комплимент на своя полузащитник Тиаго Алкантара. Според хърватския експерт бразилецът с испански паспорт към този момент демонстрира признаци за идна кариера като треньор.

28-годишният халф дойде в Мюнхен през лятото на 2013 година по експлицитното гледище на тогавашния треньор на Байерн Хосеп Гуардиола. Сделката излезе много на ниска цена за баварците, които заплатиха единствено 25 милиона евро за подписа му заради уговорка в договора на футболиста с Барселона.

Очевидно след един сезон работа Ковач стартира от ден на ден да цени съществуването на футболист от класата на Алкантара, чийто най-сериозен минус си остават честите контузии. „ Тиаго, какво да ви кажа за него? Топ! Не единствено играта му от предходната година бе такава. Той е нашият полузащитник, може да направи всичко с топката. За него няма тайни”, съобщи Ковач.

„ Умее да забързва играта, умее и да я успокоява. На терена той мисли като треньор, а това е желанието на всеки един ментор. Радвам се, че имам опцията да работя с толкоз класен човек, който наред с всичко останало е и класен футболист”, добави Ковач.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР