Наставникът на Барселона Чави Ернандес определи предстоящото каталунско дерби с

...
Наставникът на Барселона Чави Ернандес определи предстоящото каталунско дерби с
Коментари Харесай

Чави: Реал Мадрид е отборът, който те наказва най-скъпо, когато му прощаваш

Наставникът на Барселона Чави Ернандес дефинира идното каталунско дерби с Жирона като мъчно, само че и значимо за тима. Той също по този начин разяснява и аргументите за тежката домакинска загуба с 0:4 от Реал Мадрид за Купата на краля.

“Имаме огромна опция. Искаме да бъдем първенци и загубата на Реал Мадрид ни дава огромна преднина. Мачът с Жирона ще бъде комплициран и сигурно ще ни е мъчно, само че ще останем стимулирани. Анализирахме провалянето от Реал Мадрид и аргументите за него. Става въпрос за наши неточности, най-много през първото полувреме. Не можеш да прощаваш толкоз доста. Реал Мадрид е тимът, който те санкционира най-скъпо, когато му прощаваш. Сега сме съсредоточени върху Ла Лига, която е нашият приоритет, откогато отпаднахме от Шампионската лига. За мен това е най-справедливият шампионат. Не си търсим оправдания с отсъствията, които явно си личат. Трябва да станем по-зрели. Когато играем с Реал Мадрид, належащо е да бъдем по-убедителни и да не позволяваме неточности, които те убиват душевен. Израстваме като тим и се състезаваме сносно. В огромните мачове обаче ни липсва тази зрялост и работим върху това.

Все още би трябвало да спечелим Ла Лига. Не бива да вършим равносметка преди да сме станали първенци.Утрешният мач е доста значим. Играем у дома, би трябвало да си възвърнем положителното чувство и да бъдем по-ефективни и безапелационни. Какво му липсва на тима? Повече време. Ако до момента не бяхме спечелили титли, нямаше да го кажа. Спечелихме Суперкупата, вървим добре в шампионата и достигнахме полуфиналите за Купата. Ние сме млад отбор и е въпрос на време и зрялост. Можем да работим върху доста неща. Това ще ни послужи, с цел да се състезаваме по-добре. Не бива да позволяваме неточности и би трябвало да се възползваме от подобаващите моменти в мачовете както направиха Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид против нас, да вземем за пример. Не одобряваме купата за извоювана, защото би трябвало да съберем още 16 точки. Тепърва би трябвало да я спечелим. Утре е доста добър тест за нас след случилото се оня ден, с цел да се реваншираме и да вземем доста значими три точки ”, съобщи Чави на днешната си конференция.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР