Наставникът на Барселона Чави Ернандес изрази задоволство, че ще може

...
Наставникът на Барселона Чави Ернандес изрази задоволство, че ще може
Коментари Харесай

Чави: Доволни сме за Левандовски, но трябваше да разберем решението по-рано

Наставникът на Барселона Чави Ернандес изрази удовлетворение, че ще може да разчита на голмайстора си Роберт Левандовски в утрешното градско дерби против Еспаньол. Той обаче акцентира, че замразяването на глобата на нападателя от три мача е пристигнало прекомерно късно и че крайното решение за нея е трябвало да бъде взето по-рано.

„ Това е дерби, стимулирани сме след месец и половина без да се състезаваме. Имаме възторг и предпочитание, връщаме се в един шампионат, в който продължаваме да бъдем водачи. Разполагаме с целия състав. Левандовски получи разрешение да играе, тук е и Роналд Араухо. Сега казусът е за треньора, би трябвало да вземам решение. Изправяме се против добре работещ тим, ще бъде сложен мач. Ерик Гарсия е под въпрос, той имаше леки болки и би трябвало да забележим какво ще създадем. Араухо ни сподели, че е доста добре, само че ние ще внимаваме с него. В последна сметка е значимо чувството на играча. В началото той няма да е титуляр, само че може и да получи игрови минути.

Разбрахме за помилването на Левандовски след края на тренировката. Подготвяхме се за дуела с концепцията, че няма да можем да разчитаме на него. Това не е най-хубавият миг за тази вест, само че сме доста удовлетворени, че може да играе. Него също го изненада, че едвам в този момент взеха решение за това. За мен наказването му е непропорционално. Сега съдийският комитет ще има два-три дни за извънредно решение. Би било добре каква ще е глобата и по кое време няма да можем да разчитаме на него. Трябваше да го разберем още преди този момент. През тези седмици тренирахме с мисълта, че няма да разчитаме на него. Организацията не е добра. Не знам дали ще можем да разчитаме на него против Атлетико Мадрид.

Трансферният ни пазар ще бъде спокоен. Доволен съм от наличните футболисти и ще играем с тях. Очарован съм от сегашния състав и ни липсва единствено Жерард Пике. Говорихме си с него и той реши. Видя, че играеше по-малко от предстоящото, и изборът беше негов. Не съм обсъждал със Серхио Бускетс дали ще остане в тима. Предпочитам сега никой да не си потегля, доста съм удовлетворен от тези играчи. Мондиалът ще повлияе на сезона, само че чакам да е за положително. Дадохме на футболистите седем-десет дни, с цел да си починат. Възстановихме на процедура всички, с цел да се борим за всичко.

Усман Дембеле е добре, удовлетворен е и ми се коства благополучен. Изглежда като неуспех да стигнеш единствено до край, даже и като титуляр. В различен спорт това щеше да е сребърен орден. Мисля, че той беше на високо равнище на Мондиала, на каквото е и при нас. Той ще продължи да бъде основна част за тима. Поднасям съболезнованията си към фамилията на Пеле и към Бразилия. Той беше измежду пионерите на международните фигури и беляза езно потомство като Диего Марадона и Лионел Меси. Такива хора се трансформират в митове, когато си отидат. Той постоянно споделяше положителни думи за мен “, разяснява Чави на днешната си конференция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР