Наследството на британския актьор Шон Конъри може да бъде разпределено

...
Наследството на британския актьор Шон Конъри може да бъде разпределено
Коментари Харесай

Ето какво наследство остави кинолегендата Шон Конъри

Наследството на английския артист Шон Конъри може да бъде разпределено сред вдовицата, сина и внуците му. Все още не е обявено какво тъкмо е записано в наследството на артиста, само че има съмнение, че носителят на "Оскар " е оставил положение от Щатски долар 300 млн., оповестяват международните издания.

Част от средствата може да бъдат преведени на Шотландския интернационален учебен фонд, защото през целия си живот артистът интензивно се застъпва за независимостта на Шотландия.

Конъри умря на 31 октомври на 90-годишна възраст. Семейството на артиста не показва повода за гибелта, само че е известно, че в последно време Конъри имаше проблеми със здравето.

От 1962 година до 1973 година е женен за австралийската актриса Даян Силенто, от която има наследник Джейсън Конъри - също артист. Втората му брачна половинка е художничката Мишелин Рокбрюн, французойка, родена в Мароко. Женят се през 1975 година и са дружно до през днешния ден, като през множеството време живеят на Бахамските острови.

Погребението му ще бъде в стеснен кръг, като събитие в памет на артиста ще се организира, когато пандемията от ковид завърши.

В кариерата си артистът има над 90 кино лентата, кано в това число се въплътява в облика на английския разузнавач Джеймс Бонд, работил е с фамозни режисьори като Стивън Спилбърг, Сидни Лъмет, Браян де Палма, Жан-Жак Ано. Конъри е притежател на "Оскар ", на награди БАФТА, на "Златен глобус " и доста други. За финален път на екрана Конъри се появи през 2003 година във кино лентата "Лига на невероятните джентълмени ".

През 2000 година е почетен с медал на Британската империя от кралица Елизабет Втора

Междувременно, американският президент Доналд Тръмп е декларирал, че умрялата холивудската звезда му е помогнала в предишното да получи позволение да построи къща в Шотландия.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР