Насладете се на тази прекрасна много шоколадова празнична торта! Весели

...
Насладете се на тази прекрасна много шоколадова празнична торта! Весели
Коментари Харесай

Шоколадова торта с банани за вcеки празник

Насладете се на тази прелестна доста шоколадова празнична торта! Весели празници!

Необходими Продукти

За блата


● брашно - 110 г
● белтък - 6 бр. + 90 г захар и щипка сол
● жълтъци - 6бр. + 65 г захар
● какао - 15 г
● масло - 45 г
● черен шоколад - 90 г/аз използвах 54%/

За крема


● млечен шоколад - 200 г /аз използвах 33%/
● животинска сметана - 200 г, 35% /гореща/
● животинска сметана - 350 г, 35% /студена/

Сироп


● кафе - 300 г сварено
● захар - 50 г /или повече/
● ром - 30 г /или различен алкохол по желание/

Начин на подготвяне

Във форма с диаметър 22 см:

Първо си подготвяме лесния крем единствено с две съставки: Загряваме сметаната 200 г на котлона до шупване, без да завира и прибавяме 200 г от шоколада. Изчакваме минутка и разбъркваме до разбъркване на продуктите, след това прибавяме останалата сметана, още веднъж разбъркваме и прибираме в хладилника да се изстуди.

Подготовка на блата:

Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме белтъците с отделената захар в купа до меки връхчета. Разбиваме жълтъците с отделената захар и към тях прибавяме разтопения на водна баня леко охладен шоколад.

В друга купа смесваме брашното с какаото, по избор можете да пресеете сместа. Започваме да смесваме продуктите, като към разрушените жълтъци и шоколада прибавяме на три пъти, разрушените белтъци и разбъркваме деликатно сместа.

След това прибавяме маслото и отново леко разбъркваме. Накрая прибавяме на два пъти брашнената примес и разбъркваме деликатно до цялостното ѝ вдишване. Изсипваме готовата примес за нашия блат във форма с преносимо дъно, авансово намаслена.

Печем на 170 °C в авансово загрята фурна за към 35 минути.

След като блатът и кремът са добре охладени, прекосяваме към сглобяването на нашата празнична торта. Разбиваме охладеният крем с миксера, до момента в който се получи бухнал, гъст крем. Внимавайте да не разбиете доста дълго сметаната! Разбийте досега, в който се сгъсти, и спрете.

Подготвяме блата, като, първо, маркираме с ножа три равни елементи и след това разрязваме блата. Хубавото при този блат е, че се разрязва елементарно, не се натрошава и се получава съвършен. Нарязваме бананите на тънки колелца.

Поставяме първия шоколадов блат, сиропираме, като гледаме да разпределим поравно сиропа, да има и за трите блата. Разпределяме част от крема отмерено върху блата, нареждаме нарязаните банани.

Повтаряме с всички блатове, като на последния блат няма да имаме банани, а ще разпределим отмерено крема по цялата шоколадова торта.

Ако желаете, оставете си малко за декорация от розички. Декорирайте по ваш усет. Аз декорирах с розички, натрошен на ситно част от блата и малко шоколад. Насладете се на тази прелестна доста шоколадова празнична торта!

Весели празници!

Тортата може да се сиропира и с кока кола вместо този сироп, тогава няма потребност да се загрява и да се прибавя захар!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР