Наскоро защитилият титлата си от Откритото първенство на Великобритания Новак

...
Наскоро защитилият титлата си от Откритото първенство на Великобритания Новак
Коментари Харесай

Джокович отваря тенис кортове в босненските „пирамиди“

Наскоро защитилият купата си от Откритото състезание на Англия Новак Джокович дойде в Босна и Херцеговина да открие тенис кортове на „ пирамиден парк “, който постоянно посещава, с цел да презареди батериите.

Тенис звездата, позната с интереса си към духовното, харесва хълмистия град Високо, където хиляди посещават всяка година мястото, което съгласно мнозина е античен пирамиден комплес, построен от мъже, с лечени сили – изказване, което е отречено от учени. 35-годишният сърбин, който сграбчи 21-та си купа от Големия шлем в неделя, посетил мястото за първи път през 2020 и го нарекъл „ парадайс на земята “. Той се завърнал към комплекса „ Босненските пирамиди на Слънцето “ най-малко четири пъти, или самичък, или със фамилията си, като постоянно е бил топло приветстван от създателя на мястото Семир Османагич .
Новак Джокович.
Босненският предприемач и фен на античната цивилизация съобщи, че концепцията за създаване на подготвителен тенис център в района е била родена по време на последната аудиенция на Джокера през март . „ Съгласихме се да изградим в нашия парк за тренировки на топ тенисистите един корав корт и още един с клей настилка “, сподели Османагич пред публицисти неотдавна. Идеята е да се предложи на играчи и прители на Джокович шанса да упражняват и да имат гратис настаняване, изясни той. „ Искаме да организираме и Купа на пирамидите за играчи от района и да мотивираме младите да практикуват тенис и други спортове “. Откриването ще бъде белязано от целодневни събития с няколко демонстративни мача, най-много с присъединяване на Джокович и хърватина Иван Додиг .

При идването си, Джокович посетил новите кортове и се разходил в борова гора, която е част от парка, със своя хазаин, съгласно публицист на Агенция Франс Прес. Османагич твърди, че за миналите две десетилетия е разкрил няколко пирамиди, построени от мистериозна цивилизация покрай Високо. През последните няколко години неговите екипи разчиствали подземни тунели покрай „ Пирамидите на Слънцето “, като той нееднократно е приказвал за позитивния резултат върху здравето на посетителите на мястото. Джокович е медитирал на мястото и по време на всяка от визитите си изминавал километри от „ енергийни тунели, които съгласно археолози, са антична златна мина.

През 2020 Ноле съобщи за Агенция Франс Прес, че се усеща „ прерорден “ след визитата си. „ Знам, че има доста подозрения и алтернативи по отношение на достоверността на мястото. Но, с цел да разбере човек изцяло какво става тук...той би трябвало да пристигна “, показа тогава сърбинът. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР