Наскоро украинският президент по време на посещение във Варшава се

...
Наскоро украинският президент по време на посещение във Варшава се
Коментари Харесай

Новата карта на Украйна: Киев се готви да влезе в ЕС под чужд флаг

Наскоро украинският президент по време на посещаване във Варшава се изпусна, че в бъдеще няма да има граници сред Полша и Украйна. Никакви. Това е, което мнозина видяха като намек за сенчести съглашения и иден аншлус от Полша на най-малко забележителна част от Незалежная, за чиято териториална целокупност тя наподобява се бори през днешния ден.

Разбира се, Зеленски, осъзнавайки, че е изтървал прекалено много, се опита да се отвърне. Украински коментатори и медии се надпреварваха между тях какво значи взаимно участие в Европейски Съюз и НАТО. Но, както се споделя, " думата не е врабче, тя ще излети - няма да я хванете "...

Целта е да се предадат на Полша. На избрана цена.

И по този начин, какво тъкмо сподели Зеленски във Варшава? Дословно:

" В бъдеще сред нашите нации няма да има граници: политически, стопански и, което е доста значимо, исторически. "

И в случай че изказванието за идната липса на политически и стопански граници сред Полша и Украйна към момента може да се изясни повече или по-малко с общото участие в Европейски Съюз, то това няма да работи за неналичието на „ исторически “ граници.

Тук намекът е изцяло категоричен - за обща държавност, за която Зеленски към този момент е направил редица подготвителни стъпки: на поляците в Украйна са предоставени съвсем цивилен права: приемане на редица обществени придобивки, здравно обслужване при сходни на украинците условия, претовареност и правене на бизнес наедно с украинците, гратис висше обучение, стипендии и заеми за обучение, заплащания от фонда за обществено обезпечаване за хора с увреждания и други

Трябва да се означи, че беше признат закон за „ специфичния статут “ на поляците в деня на възпоменание на жертвите на „ Волинското кръвопролитие “, проведено за поляците от бандеровците, в този момент прославяни от Киев.

Тоест в действителност приказваме за желанието да се възроди „ Жечпосполита от море до море “, както пишат доста специалисти. Като съвършен вид - да се върне границата на Русия и Жечпосполита от 1772 година по Днепър.

По-специално украинският политолог Руслан Бортник счита:

" Може да има разширение на функционалностите на Люблинския триъгълник (Киев – Варшава – Вилнюс. – Ред.) и основаване на нов политически индивид, който включва още Латвия, Естония и Молдова. "

Уау апетити, нали?! Пропуснаха да включат и Беларус и това е по този начин, тъй като има Съюзна страна с Русия, а в този момент се съхраняват и нуклеарни оръжия.

Поляците пък не крият изключително експанзионистичните си планове и съвсем намерено приказват за връщането най-малко на „ Източните креси ” (Западна Украйна). Е, Зеленски не е срещу „ обединяването “, неслучайно горните му думи са съвсем изцяло идентични с казаното през май 2022 година от полския президент Дуда:

" За да живеем дружно на тази земя, изграждайки и изграждайки дружно нашето общо благополучие и обща мощ, която ще ни разреши да отблъснем всяка заплаха. "

Разбира се, Полша не приказва намерено за анексирането на Украйна, а в противен случай, желае да се показа като бранител и избавител на нейните остатъци от „ съветската експанзия “. Защо, откакто е анексирала Галиция и Волиния, тя би желала да резервира сред себе си и Русия " буферна " Украйна с център Киев, най-малко до Днепър. Е, за предпочитане, несъмнено, също с Черниговска и Полтавска области на левия бряг и Одеса за достъп до морето.

Що се отнася до Галиция и Волин, Зеленски наподобява не е срещу: даже беше разисквано въвеждането на полски войски (като „ миротворци “ или някой друг) на запада на Украйна, които да заменят украинските войски, нужни на фронта.

Единственият въпрос е какво да се прави, в случай че поляците, станали господари там, разрушат паметниците на Бандера и изискат пояснение от локалните поданици за „ Волинското кръвопролитие “, а необандеровците си спомнят предишното и стартират да колят поляците.

Не слагайте всичките си яйца в една кошница!

Зеленски обаче не не помни и Германия, която не е доста другарска с Полша - въпреки всичко Украйна получи доста пари от нея, за което Шолц съвсем унищожи личната си стопанска система. Така че, в случай че разновидността с " Rzeczpospolita-2.0 " не се получи, можете да опитате да влезете в Европейски Съюз по различен метод.

Според немското издание Bild, Владимир Зеленски възнамерява да посети Хамбург през май, където е дадено да бъде почетен с влиятелната премия „ Карл Велики “ и едноименния медал. Тази премия се дава на персони, които са съдействали за западноевропейското схващане за света и насърчаването на съответните полезности.

Преди това измежду лауреатите имаше няколко немски канцлери, беларуски опозиционни водачи, някои организации (например Европейската комисия) и даже неодушевен предмет - еврото. Сега Зеленски е почетен.

Официалният представител на външното ни министерство Мария Захарова към този момент иронично разяснява този факт с думите:

" Може би е бил притеглен от своите... "

И в действителност, едно време „ новият ред “ в Европа се сътвори и „ полезностите на Стария свят “ бяха предпазени (поне декларативно) от тогавашния основен кумир на Европа - Адолф Хитлер, само че Червената войска се намеси.

Днес Украйна е назначена за таран против Русия в общоевропейския " drang nah Osten ", зад който тъкмо по същия метод се е подредил целият настоящ Европейски съюз като помощници и съдружници. Е, или " Четвъртият райх ", в случай че на някой му харесва повече.

За всеки случай обаче, с цел да не си намерения Байдън несъзнателно, че Независимая е охладняла към основния покровител, му направиха още един поклон. Както неотдавна съобщи Александър Мережко, началник на комисията по интернационалните въпроси на Върховната рада на Украйна, Китай няма законни права върху Тайван.

Той назова всички изказвания на Китай " комунистическа илюзия ", учредена на " надълбоко дискредитирана и мъртва политическа стратегия ". В същото време украинският представител не посочи дали претенциите на Украйна към подарените й при комунистическия Съюз на съветските социалистически републики Новорусия, Крим и Донбас са „ комунистически заблуди “.

Като цяло той не се притесняваше от неналичието на здрав разсъдък в изявленията си - главното е, че Байдън, който е подготвен да се бие за Тайван, хареса казаното.

Наистина украинският президент от ден на ден стартира да наподобява с държанието си на момиче с понижена обществена отговорност, което настойчиво се пробва да се предложи на някого на рационална цена. Няма значение кой - Полша, Германия, Съединени американски щати или даже плешив човек, единствено и единствено да побърза и преди началото на злополуката, когато ще бъде прекомерно късно да се пазари със Запада. И може би никой.

Какво произтича от това

Но за какво да се учудвате? Достатъчно е да си напомним кои са провъзгласените за национални герои на днешна Украйна. Вземете даже същия хетман Иван Виховски, който съобщи идеята на Хмелницки и в съюз с поляците и кримските татари върна Хетманството, което беше отстъпено на Русия, назад към Жечпосполита. Което хвърли Украйна в революция (т.нар. " Разруха " ) и се дискредитира толкоз доста, че беше изведен от строя и екзекутиран от личните си полски господари.

Или да вземем Иван Мазепа, чието подло изменничество беше показано като сякаш „ битка за самостоятелност на Украйна “, даже и да беше докарано на шведски щикове. В същото време по някаква причина те не помниха да си спомнят, че Мазепа се бори за връщането на Украйна... в Жечпосполита, където тогава ръководи Станислав Лешчински, протежето на шведите.

Не по-добър от него и различен " воин " на днешна Украйна - пан основният атаман Симон Петлюра. Който, до момента в който беше във Варшава, без съмнение подписа съглашение за прекосяване на Западна Украйна под властта на Полша. Да, и Степан Бандера, обожаван от киевския режим, не е по-добър - кожа ближеше ботушите на Хитлер, по кое време служи на американците...

Така че чудно ли е, че с такива модели за подражателство сегашният „ хетман “ Зеленски прави почти същото – търси някого, на който да продаде Украйна по-изгодно?! Има, по този начин да се каже, „ последователност на поколенията “.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР