Наскоро испанското правителство реши в разгара на лятото на пусне

...
Наскоро испанското правителство реши в разгара на лятото на пусне
Коментари Харесай

Голямата излагация с провокативната камнпания на испанците

Наскоро испанското държавно управление реши в разгара на лятото на пусне нова провокативна акция. По концепция на Министерството на равенството на Испания виждаме афиш на пет дами с тела в разнообразни форми и размери. Всички те са на плажа и по бански, като се изключи една, която е без горнище, само че се вижда, че ѝ е осъществена мастектомия (операция при лекуване на рак на гърдата).

Целта на испанците е да насърчи дамите, които се тормозят по какъв начин наподобява тялото им, решително да вървят на плаж. А слоганът, който са измислили да върви с акцията, е " Лятото също е наше ".

Оказва се обаче, колкото и хубава да е концепцията и посланието им, испанците съществено са сгафили, защото за основаване на изображението са употребени фотоси на дами, които не са давали позволение за това.

32-годишната Сиан Грийн-Лорд е английски модел. От свои другари схваща, че нейна фотография е била употребена за акцията. Нещо повече - от изображението е бил цифрово отстранен изкуственият крайник на дамата. Тя губи крайници си при случай. Блъсната е от такси при екскурзия до Ню Йорк през 2013 година, оповестяват от BBC.

Освен че са премахнали протезата ѝ за постера, която тя всекидневно носи, испанците са се постарали да сменят и цвета на банския ѝ.

" Не знам по какъв начин да опиша какъв брой яд изпитвам сега. Едно е да използваш фотографията ми без позволение. Съвсем друго е да редактираш тялото ми ", разяснява моделът във видео в обществената мрежа Instagram.

Освен Сиан Грийн-Лорд, Найоми Никълъс-Уилямс , също британка, се оплака, че фотография от профила ѝ в Instagram е била употребена в постера на акцията.

Пред Guardian тя споделя, че се радва, че е въодушевила художничката, само че би оценила това да бъде запитана за потребление на фотографията. Още по-добре, в случай че ѝ бъде платено.
 Испания, дамите на плажа по бански и посланията акцията на държавното управление
Провокативната акция с дами по бански (и една без горнище)

Всички дами заслужват да се насладят на плажа

Арте Мапаче , която е създателка на акцията, се извини за потреблението на фотоси без позволение на дамите на тях. Според нея най-хубавият метод да компенсира вредите, до които са довели дейностите ѝ, е да показа с петте дами парите, които е получила за работата си по постера. По думите ѝ всяка ще получи равна част.

Въпреки изказването на Арте Мапаче, Найоми Никълъс-Уилямс продължава да бъде ядосана. Според нея испанското държавно управление се измъква по доста несъответстващ метод от обстановката, като излизат с оправданието, че не са знаели, че това са действителни хора, без на процедура да се извинят уместно. Освен това по думите ѝ, са се извинили единствено на Жулиет, която е " бяла жена ".

" Очевидно Сиан и аз не получаваме такова опрощение. Те също споделиха в своето " изказване ", че са се свързали с всички нас, само че не са " , написа още тя в своя Instagram.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР