Наскоро инициативен комитет издигна кандидатурата на Мая Манолова за кмет

...
Наскоро инициативен комитет издигна кандидатурата на Мая Манолова за кмет
Коментари Харесай

Протестър на Мая Манолова се кани да е част от управлението на София

Наскоро предприемчив комитет издигна кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. Начело на този предприемчив комитет е видният „ протестър “ Никола Вапцаров, който и на предходните локални избори употребява добре отработената си скица да се добере до властта.

На последните локални избори въпросният Вапцаров се присламчи към митинга на хората в кв. "Младост " и след дейната си активност съумя да се добере до поста на заместник-кмет на Десислава Иванчева от партията на Георги Кадиев.

От злощастния мандат на Иванчева той се измъкна тихомълком и незасегнат, защото 6 месеца не бе стъпвал на работното си място. Не можем да не отбележим, че това е необичайно държание за човек с дългогодишни политически упоритости, което поражда редица въпроси.

От известно време „ протестърът “ Вапцаров си е измислил друга идея, която е всичко друго, само че не и гражданска – да приказва от името на жителите на кв. "Лозенец ". И тъй като го прави шумно и безотказно, обликът му бързо се наложи в медиите, макар предишното на Вапцаров и фамилията му.

А то включва дузината компании, забъркани в публични поръчки, на които единствено техните компании са единствени претенденти (нещо, против което самата Мая Манолова се бе оповестила преди време, междупрочем). Една от съмнителните поръчки е по времето на Орешарски, когато Българска народна банка афишира социална поръчка за закупуване на бронирани коли.

На условията им – инцидентно или не – дава отговор единствено компанията на Вапцарови „ Еко Лозенец “ ЕООД, която съумява да издейства надалеч по-висока цена от оповестената.

Не е за подценяване и фамилният хотел на рода в Банско – Шато Вапцарови, който неизвестно за какво е охарактеризиран като четиризвезден. Хотелът наподобява толкоз отчайващо, че от всеки негов ъгъл лъха вик за помощ. Разрухата и зле поддържаната фасада могат да провокират единствено страдание в хората, само че не и доверие към управническите качества на стопаните му.

Това обаче не е спънка пред следващите управнически упоритости на Никола Вапцаров, който без капка срам се е устермил към ръководството на София.

А може би в това няма нищо необичайно, след фиаското му на локалните избори в Банско, когато хората изрично демонстрираха на младия Вапцаров, че той няма поддръжката им. Лошата популярност на днешните Вапцарови в Банско им обезпечи едвам 26 гласа на едни от предходните избори.

В този смисъл по какъв начин и за какво Мая Манолова реши, че точно Вапцаров е индивидът, който ще я приближи до триумфа, ще остане мистерия с голям брой незнайни.

Може би ги свързва това, че и двамата са били отлъчени от Българска социалистическа партия и сега са носени от надменен реваншизъм към някои от своите някогашни съпартийци? Не бива да забравяме, че Манолова бе с най-висока поддръжка от членовете на Българска социалистическа партия за президентските избори, само че вместо нея Корнелия Нинова сложи печелившата кандидатура на български военачалник, повдигнат от предприемчив комитет.

От друга страна пък Вапцаров, откакто едвам приключил право, става - забележете – консултант на министър на външните работи в държавното управление на Сергей Станишев.

Това очевидно не му стига и след опит да бъде пробутана кандидатурата му за евродепутат, здравомислещи сили в партията го изхвърлят надалеч от столетницата и той стартира славната си кариера на протестър в партията на различен някогашен член на Българска социалистическа партия – Георги Кадиев.

Твърдението, че тази кандидатура ще притегли десен електорат е толкоз неуместна, колкото определянето на поддръжката от страна на партията "Движение България на жителите ".

Истината е, че всички вляво преглътнаха своите разлики и его, сплотиха се към кандидатурата на Манолова, даже с претенцията че зад нея стоят и десни. Подобна безочливост няма да остане безнаказана в София, още повече че десните сили имат различим претендент, за който си заслужава да се гласоподава.

Очевидно е, че търпението на софиянци ще бъде измерено в идните избори. И в случай че Манолова не ги завоюва, то ще е поради обстоятелството че на хората към този момент им писна от мними „ водачи “ и други съмнителни фигури от обкръжението на Манолова.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР