Наскоро БНР навърши 87 години. От толкова време то информира

...
Наскоро БНР навърши 87 години. От толкова време то информира
Коментари Харесай

Регионален радиопреглед или какво звучи по станциите в Дупница, Нова Загора и на други места

Наскоро БНР навърши 87 години. От толкоз време то осведоми и забавлява, а най-малко от няколко десетилетия търси и мястото на радио медията в цифровия свят, където информацията и заниманията се оказаха натъпкани в един непрекъснат и пъстър социалномрежови поток.

Радиопламъкът напълно не се поддържа единствено от " Драган Цанков " 4. По случай празника, взехме решение да чуем сътрудниците ни, които се грижат апаратите да приказват и свирят в много по-трудни, само че и сантиментални районни условия.

Някога един от наложителните атрибути на къщния двор е радиоточката. По кабел до нея доближават значимите локални вести и музика от локалното радиоразпръскване. По-късно посредством същите кабелни мрежи или посредством ефирно лъчение, другите райони на България получават свои локални радиостанции, ангажирани особено с локалната си публика. Много от тях съществуват и през днешния ден.

Какво е да правиш районно радио във времената на набиращите от ден на ден въздействие подкасти и всевъзможни цифрови платформи? Що за хора и действия стоят зад това...зад магията на Радиото? С кого и защо би трябвало да се борят в работата си?

Потърсихме отговорите от Матей Евтимов, който поддържа 7 ефирни и онлайн радиостанции в страната, Надя Димитрова, управител на радио Астра Плюс в Дупница и Цанко Цанев - главният глас и движеща мощ на Радио Нова - Нова Загора.

Чуйте ги в звуковия файл!
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР