Насилствената смърт на Джордж Флойд в Минеаполис предизвика вълна от

...
Насилствената смърт на Джордж Флойд в Минеаполис предизвика вълна от
Коментари Харесай

Ново убийство на чернокож в САЩ


Насилствената гибел на Джордж Флойд в Минеаполис провокира вълна от митинги против полицейското принуждение и расизма - освен в Съединени американски щати. Сега ново ликвидиране на негър в американския град Атланта разпали отначало пристрастеностите.

Разгневена навалица опожари ресторанта " Уендис " в Атланта, където служител на реда простреля 27-годишен негър

Американските управляващи проверяват ново ликвидиране на негър в Съединени американски щати. В американския град Атланта служител на реда простреля 27-годишния афроамериканец Рейшард Брукс.
Редакцията предлага
В петък вечерта служителите на реда били извикани поради задремал мъж в автомобил край ресторант за бързо хранене. Пристигналите на място чиновници на реда открили, че мъжът е в нетрезво положение. При опит да бъде арестуван, афроамериканецът оказал опозиция, съумял да отнеме от служителите на реда електрошокова палка и тръгнал да бяга. Единият от служителите на реда прострелял няколко пъти Брукс, който бил откаран в болница, където по-късно умрял.

Според юристи на фамилията на жертвата, служителите на реда не са имали право да стрелят против Брукс даже и той да е направил опит да употребява електрошок против тях. Те напомнят, че електкрошокът не е смъртоносно оръжие. " Не можеш да стреляш против човек, в случай че той самият не е насочил оръжие против теб ", е представен да споделя Крис Стюарт от отбраната.

Отново митинги и безредици

Протестиращи в Атланта след убийството на Рейшард Брукс

Смъртта на Рейшард Брукс породи нова след бурните демонстрации, последвали. В митингите в Атланта в събота се включиха няколкостотин души, а ресторантът за бързо хранене, където в петък вечерта се разигра драмата, беше опожарен. Протестиращите блокираха две автомагистрали в Атланта, които свързват Джорджия със прилежащите щати.

Уволнение и оставка

Междувременно служителят на реда, създал изстрелите против Брукс, беше уволнен. Гаред Ролфи е почнал работа в полицията през 2013 година. Вторият служител на реда, Девин Бронсън, е отхвърлен от оперативна активност. Асошиейтед прес заяви, че шефката на полицията в Атланта Ерика Шийлдс е подала оставка.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР