Нашите вярвания и нагласи за живота, определят и нашата реалност,

...
Нашите вярвания и нагласи за живота, определят и нашата реалност,
Коментари Харесай

10 грешни вярвания, които могат да разрушат и стабилна връзка

Нашите вярвания и настройки за живота, дефинират и нашата действителност, която се гради на постъпките и решенията, които взимаме. Това важи за всеки аспект от живота ни и любовта не е изключение. Любовната ни връзка, даже и да е постоянна или да демонстрира признаци, че може да се развие като такава с времето, елементарно може да се разпадне, в случай че дадем независимост на някои токсични вярвания и упования.
Кои са те и за какво би трябвало да внимаваме с тях?

1. Той ще се грижи за мен финансово – Партньорът ви може да се грижи за вас до избран миг, само че не забравяйте, че никой няма обвързване да се грижи за вас, защото сте възрастен субект. Ако той е единственият ви източник на приходи или основният ви подобен, помислете до какво може да докара един ден тази ваша взаимозависимост.

2. Това са единствено няколко неприятни навика – Когато сме влюбени сме склонни да подценяваме някои червени знамена, които могат да ни подскажат за съществени дефекти на другия, които могат да обиден нашата сигурност, само че и тази на връзката ни.

3. Мога да го трансформира или с мен той ще бъде друг – Много токсично поверие и очакване. Често се надяваме, че можем да накараме хората да се държат по друг метод или че по някакъв метод ще бъдат по-добри с нас, в сравнение с са били в предходни връзки. Този тип мислене ни води единствено до отчаяние. Не бива да забравяме, че хората ще продължат да бъдат това, което са, до момента в който не решат сами да се трансформират.

4. Детето ще го направи сериозен и ще го накара да се обвърже – Истината е, че появяването на деца не може да накара нежелаещ сътрудник да се обвърже. Това е спомагателна отговорност, която може да утежни още повече връзката.

5. Инициативата би трябвало да пристигна от него – Понякога е добре да оставим гордостта си и ние да създадем първата крачка. И въпреки всичко, ползата би трябвало да е съвместен, а положителната връзка е наложителна, тъй като единият няма да допуска какво желае другият и по този начин той може да си остане с чакането и самодейността.

6. Нямам потребност да се трансформирам, наред съм такъв/такава, какъвто съм – Токсично поверие. Въпреки че никой не е идеален, всеки търси нещо несъмнено от една връзка и сътрудник. Ако вие сте по-егоистични, не полагате старания да се развивате, да подобрявате някои свои черти, в случай че приемате за даденост другия, то рано или късно връзката ви ще стартира да страда.

7. Ако се окайвам, ще получа това, което желая – Когато по някаква причина не се усещаме добре във връзката си е значимо да споделяме с колегата и да споделим своите страхове и стремежи. Така могат да се поправят доста неща във взаимоотношенията. От друга страна, непрекъснатото недоволство, мрънкане и прищявки, може да нанесе огромни вреди на любовната връзка.

8. Миналото няма да пречи на актуалната ми връзка – Миналото значително ще се трансформира във вашето настояще и бъдеще. Затова е значимо да оставите нещата да си отидат, с цел да приключат. От минали връзки нормално носим в идващите си негативни страсти, сравняване с предходни сътрудници, даже страсти, които към момента изпитваме към някогашните си.

9. Това в никакъв случай няма да ми се случи – Изключително нездравословно поверие. В любовта и в връзките с хората могат да настъпят редица обстановки – разлъка, невярност, загуба на интерес, разногласия, измами и т. н.

10. Той ми е сигурен, по тази причина няма да давам кой знае какъв брой от себе си – Да си мислиш, че някой ти е сигурен в любовен проект, единствено тъй като е грижлив, предприемчив и полагащ старания, е много неправилно и токсично поверие. Така, до момента в който не полагате старания за връзката ви, този някой просто вижда знаците, че не сте подобаващ сътрудник за него.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР