Нашите екипи са добре подготвени, научихме се вече как да

...
Нашите екипи са добре подготвени, научихме се вече как да
Коментари Харесай

Веселин Тодоров, „Сиела Норма“: До петък вероятно ще се инсталират машини за обучение на избирателите

„ Нашите екипи са добре готови, научихме се към този момент по какъв начин да се разбираме с Централната изборна комисия “.  Това разгласи в изявление за предаването „ Преди всички “ на стратегия “ Веселин Тодоров от " Сиела Норма ".

„ Ние ще правим всички действия, свързани със софтуерната подготовка, инсталирането, поддръжката на машините в секционните изборни комисии, превоза и цялостната организация. Няма да транспортираме машините в чужбина, това ще прави Външно министерство, а ние ще ги поддържаме в тези секции “, сподели Тодоров.

Той допуска, че под контрола на Централната изборна комисия ще бъде генериран ключът, с който ще бъдат подписани операционната система и приложението, с което се гласоподава. „ Това са по-скоро контролни функционалности, а главните функционалности по осъществяване на работата са към нас ", добави Тодоров.

Той съобщи, че миналогодишните разногласия са били за това кой какви функционалности има.

„ Сега синхронизирахме нещата и мисля, че този път всичко ще бъде доста умерено, дай Боже да не се повреди нещо в хардуера. Всичко, което е под наш надзор, ще бъде изпълнено както би трябвало “, сподели Тодоров.

По думите му гласоподавателите към този момент са доста опитни и аргумента, че не познават машините и метода на гласоподаване с тях е мощно пресилен.

Тодоров изясни, че всички развалени машини са обслужени и са в чудесно положение.

Той изясни, че от ЦИК към този момент са предложили какво да има на машините за образование, като евентуално те ще бъдат подписани сега на сключване на контракта. Тодоров допуска, че това ще се случи в четвъртък или петък.

„ Научихме се и ние и ЦИК по какъв начин е най-добре да става по този начин, че гласоподавателите да се срещат онлайн с машините и всички, които се тормозят, да спрат да се тормозят “, сподели той.

Тодоров изясни, че цената на контракта е 7 млн. и 880 хиляди лв. без Данък добавена стойност. Прогнозната стойност на публичната поръчка беше 6 млн. и 800 хиляди лв. без Данък добавена стойност.

По думите на Тодоров това се дължи на това, че от компанията към момента употребяват софтуерни експерти от Съединени американски щати и Панама, чиито заплати са се повишили, както и на обстоятелството, че доларът се е повишил с 13-14% по отношение на лв.. „ Разходите за тях не се подвигнаха с нормалните 15%, а съвсем двойно. Има огромен растеж за разноските и за превоза “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР