Нашето време няма да роди Ботев, но вярвам, че мнозинството

...
Нашето време няма да роди Ботев, но вярвам, че мнозинството
Коментари Харесай

Радев: Нашето време няма да роди Ботев

Нашето време няма да роди Ботев, само че имам вяра, че болшинството от нас носи в себе си част от духа му и ще отхвърли конформизма. Това съобщи във Враца президентът Румен Радев, който взе участие в отбелязването на Деня на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България, съобщи организация „ Фокус “.

„ Да се приказва за Ботев е мъчно, тъй като той е споделил всичко за нас. Дори и най-болезненото – че у нас „ свестните смятат за луди “. Но Ботев е прогласил и безсмъртието на героите, на падналите в пердах за независимост и го е потвърдил със ориста си. Затова и през днешния ден сме тук, пред паметника на Ботев “, съобщи Радев.

Държавният глава уточни, че почитта рядко се показва с думи. „ Но няма по-силен, по-вдъхновяващ знак на поклонение към поколенията български герои от онази минута, в която всички притихваме в общественост на размисъл и примирение. Днес почитаме Ботев и починалите за нашата независимост. Правим го от сърце, вършим го по традиция. Но свободата не е традиция “, сподели още той и акцентира, че свободата е борба, позиция, отговорност, а постоянно и всеотдайност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР