Нашето тяло е изключително сложен механизъм, чувствително реагиращ не само

...
Нашето тяло е изключително сложен механизъм, чувствително реагиращ не само
Коментари Харесай

12 сигнали на нашето тяло, показващи сериозни емоционални проблеми

Нашето тяло е извънредно комплициран механизъм, сензитивно реагиращ освен на външни, само че и на вътрешни фактори. Д-р Сюзън Бабел, психолог, експерт в региона на депресиите, има забавна доктрина за сигналите на нашето тяло.

Това са нагледни картинки, илюстриращи теорията на лекаря, и елементарни рекомендации за премахване на психическите проблеми.

Бабел има вяра, че дискомфортът и болката могат да бъдат сигнали за вътрешни прекарвания – секрети страхове, нерешени въпроси. Хроничните болки са признаци на стрес и прочувствени проблеми, изключително когато физиологията е наред и няма забележими аргументи за болежка.

Глава

Всякакъв тип главоболие поражда от несъразмерен стрес. Това може да е угриженост за резултат, чести прекарвания за незначителни дреболии, непрекъснато бързане.

Изход: Оставяйте време за себе си Всеки Ден. Позволете си да се отпуснете и да не се тревожите за делата си за известно време. Почивайте си и не се упреквайте за това. От тези „ бездействащи минути ” продуктивността ви ще се усили. И главата няма да ви боли.

Шия

Дискомфортът в шията символизира тежестта на обидата на другите, тежестта на досадата върху личното несъвършенство. Шията боли, когато не можем да извиним на някого или на себе си.

Изход: Преразгледайте отношението си към себе си и другите. Най-вероятно хората не желаят да ви наскърбяват. И не би трябвало да съответствате на личните си строги упования. Отнасяйте се към света не чак толкоз съществено и се научете да простите. И по-важното –  мислете повече за неща, които обичате.

Рамене

Болката в раменете и плещите подсказва, че носим тежък прочувствен товар, намираме се под доста огромен прочувствен напън. Може би някой оказва напън върху нас. Или не можем да вземем значимо решение и това е наше тежко задължение.

Изход: Опитайте да споделите проблемите си с непосредствен другар. Ще почувствате облекчение. Дори в случай че просто го кажете, това ще ви помогне да не носите сами този товар. Или може би ще отвори очите си за просто решение на казуса.

Горната част на гърба

Болките в тази област демонстрират липса на прочувствена поддръжка, липса на близки хора наоколо. Когато подсъзнателно се усещаме нелюбими или подценени.

Изход: Общувайте повече с разнообразни хора. Не зацикляйте върху себе си, бъдете открити и другарски настроени. Запознавайте се с нови хора, идете на среща. И най-важното, не потискайте в себе си възприятието на обвързаност.

Долната част на гърба

Ако непрекъснато се тревожим за пари, може да имаме болки в кръста. Може би личната ни загадка злоба към богат живот не ни дава покой или околните непрестанно ни крат да се тревожим за пари.

Изход: Щастието не е в парите – без значение какъв брой тривиално звучи, само че е по този начин. Така че спрете да се тревожите – най-хубавите неща в живота са безвъзмездни! И правете това, което обичате. Работата, в която в вложена душата ви, ще ви донесе освен наслаждение, само че и осезаеми дивиденти в бъдеще.

Лакти

Болката в лактите демонстрира липса на еластичност, прекомерно настойчиво отвращение за компромис. Най-вероятно сме срещу някои значими промени в живота. Или подсъзнателно се опасяваме да приемем нещо ново.

Изход: Животът от време на време може да наподобява прекомерно сложен и нечовечен. Само по този начин наподобява. Може би просто усложнявате нещата. Бъдете гъвкави – не губете силата си в битка с това, което не можете да измененията.

Ръце

Ръцете болят у тези, които от дълго време и мощно се нуждаят от другарство. У тези, които нямат успокоение и време за дружеско другарство с други хора. Ако ви болят китките – това е сигнал, че е време да напуснете затворения си свят.

Изход: Опитайте се да намерите нови другари. Обядвайте с сътрудник. Отидете на стадиона, на концерт – почувствайте се част от тълпата. По-смело разговаряйте с нови хора, тъй като авансово не можете да познаете къде можете да срещнете същинско другарство.

Бедра

Такива болки могат да изтезават хората, които се придържат прекалено много към предсказуемостта на живота и комфорта. Патологичният боязън от смяна, отвращение за смяна на открития ред, непрекъснато противодействие на новото, може да провокира болежка в бедрата.

Изход: Не се съпротивлявайте на естественото течение на живота. Животът е мобилен, изменчив и толкоз забавен. Възприемайте смяната като вълнуващо премеждие. И не отлагайте за по-късно значими решения.

Колене

Болката в коленете най-вероятно е симптом на мощно раздуто „ его “. Коленете ни болят, когато мислим прекалено много за себе си и прекомерно малко за другите, когато сме твърдо и безкомпромисно уверени, че светът се върти към нас.

Изход: Огледайте се – не сте сами на планетата. Бъдете деликатни към другите. Изслушайте другар, помогнете на майка си, подкрепете сътрудник. По-често помагайте на хората. Можете да се заемете с доброволна активност.

Пищял

Болката в тази област е симптом на мощно прочувствено претоварване. Чувство за благосъстоятелност, любовни прекарвания, мъчителна, ослепителна ревнивост.

Изход: Трябва да се научите да се доверявате на половинката си. Отпуснете се и спрете да контролирате обичания си човек. И може би е време да изоставите старите, изживели времето си привързаности.

Глезени

Болката в глезените значи, че постоянно забравяме за себе си. И се отхвърляме от удоволствиято. Може би работата лишава цялото ни време или ние одобряваме желанията си прекомерно несериозно, като непрекъснато ги избутваме на назад във времето.

Изход: Време е да започнете да се глезите. Купете си това, което желаете, позволете си добър нощен сън, пробвайте някое скъпо ядене. Забравете за кариерата си за известно време и помислете, да вземем за пример, за сантиментална връзка. Или планирайте пътешествието на фантазиите си.

Стъпала

Причината за болката в стъпалата евентуално е в дълбока незаинтересованост. Сякаш тялото ни отхвърля да продължи напред, като че ли се опасяваме от живота и не виждаме смисъл да вървим напред. Когато подсъзнателно си мислим, че всичко е неприятно и животът се е провалил, ни болят стъпалата.

Изход: Научете се да обръщате внимание на дребните наслади в живота. За хубостта на света и хората. Насладете се на ароматите, вятъра и слънцето. Вземете си бухнал домакински любим или си намерете забавно занимание. Напълнете живота си с приятни прекарвания. Избягвайте тъжните мемоари и се усмихвайте по-често. Потърсете наслада в живота всеки ден.

Заключение

Изводът е елементарен: обичайте себе си, прощавайте си. Бъдете деликатни към другите и се пробвайте да не се обиждате на близките. Общувайте, усмихвайте се и бъдете здрави!

Още по тематиката:

Луиза Хей: Нещастните случаи изобщо не са „ инцидентни “!

 

Въпросът не е в това, какво случва с нас в този живот, а по какъв начин реагираме на него. Ние, без изключение, на 100% носим отговорност за всичко, което се случва с…

Цялата публикация

Луиза Хей: Подсъзнанието има вяра единствено в това, което изричате

06/07/2017

Аз разбрах, че множеството хора просто не желаят да слушат положителните вести. Те харесват неприятните, тъй като те им дават мотив да се оплакват от живота. Много хора са въоръжени с…

Цялата статия
Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР