„Нашата битка е енергийните проекти у нас да се случват”.

...
„Нашата битка е енергийните проекти у нас да се случват”.
Коментари Харесай

Елена Йончева: Нашата битка е енергийните проекти у нас да се случват

„ Нашата борба е енергийните планове у нас да се случват”. Това съобщи при среща с жители в Стара Загора лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България” Елена Йончева. Тя напомни, че сме изгубили най-големите капиталови проекти- Бургас-Александруполис „ Южен поток”, „ Белене”. В същото време, Германия стори „ Северен поток” 2.

„ Белене през днешния ден трябваше да работи и нямаше да приказваме за повишение на цените на тока”, акцентира тя. Йончева показа, че по време на обиколките си в страната, в доста предприятията са споделили, че от идващия месец ще заплащат най-малко двойно по-високи цени. „ Това ще докара до повишаване на всички цени. Нашите съседи строят атомни електроцентрали и ние ще би трябвало да купуваме ток от тях, което ще докара до увеличение на цените на тока отново”, изясни тя.

Елена Йончева разяснява, че се приказва за затваряне на Топлоелектрическа централа „ Марица Изток” 2. По думите й от това доста хора ще останат без работа. „ Ние няма да позволим това и ще се борим за ползите на българските жители и тук, и в Европа”, безапелационна бе тя. По думите й настоящето държавно управление не прави това. Тя даде образец с Австрия, където при подозрения за корупция, държавното управление подава оставка, а у нас стартира да се търси кой е направил записа, довел до корупционен скандал, каква е била мотивацията му.

„ Защо поносим това и след „ Ало, Ваньо” имаме ”Ало, Банов съм”. На 26-ти май, с номер 18, можем да променим страната си и да сложим завършек на разграбването й, от което всяка година изтичат 12 милиарда лева.”, съобщи Елена Йончева.

Гражданите на Стара Загора подариха на Йончева въглища от района. Те обясниха, че това е прехраната за тях и фамилиите им и техният живот. Хората я приканиха да продължи да се бори за ползите на българския народ и от Екологичен потенциал.

„ Приоритет на българските социалисти в Европейския парламент ще бъде запазването на комплекса „ Марица изток “, съобщи претендентът за евродепутат Иван Кръстев. Той акцентира нуждата от нова индустриална политика на Европейски Съюз, която да насърчи връщането на производства от трети страни и да трансформира България още веднъж в привлекателна дестинация за вложения. На въпрос за средствата, които Европа отделя за научни проучвания, Кръстев уточни потребността от нарастване на средствата по отношение на сегашната стратегия „ Хоризонт 2020 “ и нуждата от отделяне на съответни средства за обособените страни членки, за по-лесен достъп до финансиране.

“Хората желаят отмъщение за окрадените пари от къщи за посетители и автомагистрали. Ние, в Българска социалистическа партия, имаме самочувствието, знанията и куража да променим Европа и да върнем страната на гражданите”. Това съобщи пък претендентът за евродепутат и зам.-председател на Българска социалистическа партия Деница Златева. Тя показа, че по време на акцията претендентите на Българска социалистическа партия са достигнали и до най-малките обитаеми места, по пътища, по които министър председателят сигурно не е минавал.

„ Срещнахме се с хора, дали здравето и най-хубавите години от живота си за България, а в този момент са принудени да оцеляват с 200 лева на месец. Видяхме младежи, които героичен се пробват да отглеждат фамилиите си, без никаква поддръжка от страната. Заради тях ви приканвам да бъдете дейни на 26-ти, да гласувате, да убедите и вашите близки и другари също да гласоподават, тъй като съм сигурна, че и те са гневни”, съобщи Деница Златева.

„ Нашата стратегия е ориентирана към хората. Другите споделят че би трябвало да се работи за дигитализацията и против хибридната война, само че се не помни за достойното заплащане и качественото образование”, съобщи претендентът за евродепутат Тодор Стоилов. Той акцентира, че Българска социалистическа партия ще упорства в Екологичен потенциал на хората да се подсигурява единна европейска заплата и единна европейска пенсия „ Надяваме се на правдивост - с избора на европейския прокурор. Да не чакаме смяната за по- положително, а да участваме в нея с номер 18, на 26 май”, сподели още той.

„ Да бъдем почтени, почтени, борбени и да се борим за българското и за българщината. Част съм от тима на най-хубавите и ще спечелим с БСП”. Това съобщи автомобилният играч Крум Дончев, който също е претендентът член за Екологичен потенциал. Той показа, че от първия ден на акцията е стимулиран за победа, откакто е тръгнал из страната и за следващ път е станал директен очевидец на тежкия живот на хората. „ Именно за тях ще се борим и в Европа, с цел да живеят те по-добре”, заключи Крум Дончев.

На събитието участваха депутатите от района Драгомир Стойнев и Георги Гьоков, зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев, секретарят на ПГ на левицата Кристиан Вигенин, депутатът Димитър Георгиев, ръководителят на БСП-Стара Загора Валентина Бонева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР