Насърчаването на споразумение за новия Европейски пакт за убежището и

...
Насърчаването на споразумение за новия Европейски пакт за убежището и
Коментари Харесай

Средиземноморските страни на първа линия обсъждат миграцията днес

Насърчаването на съглашение за новия Европейски пакт за убежището и миграцията разискват през днешния ден министрите на вътрешните работи на петте средиземноморски страни на първа линия – Кипър, Гърция, Италия, Испания и Малта /форматът MED5/ и на Чехия като ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз, оповестява БНР. Министерската среща на върха по проблемите на миграцията се организира в кипърския град Пафос.

Средиземноморските страни-членки на Евросъюза са изправени пред „ явно непропорционално по-големи миграционни потоци от останалите европейски страни и ескалацията на тази рецесия прави ефикасната отбрана на външните граници на Европейски Съюз главен приоритет “, съобщи кипърският вътрешен министър Никос Нурис.

Дискусиите през днешния ден са за преразглеждането на европейската система за леговище и имиграция, механизма за доброволна взаимност за пренасяне на мигранти в страните членки, както и връщането на получилите отвод за леговище в родината им.

Кипър акцентира незабавната нужда от повсеместен отговор на миграционната рецесия посредством институциите на Европейския съюз.

Ще бъде призната декларация, която ще показа общата позиция и ползи на петте средиземноморски страни на срещата на вътрешните министри в Люксембург след седмица.

Незаконно пристигналите в Кипър през първите седем месеца на тази година са се нараснали със 122% в съпоставяне със същия интервал на предходната, се показва в отчета на Европейски Съюз за 2022 година, разгласен ден преди срещата на върха.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР