НАСА разкри нови планове за мисия за изследване на куполите

...
НАСА разкри нови планове за мисия за изследване на куполите
Коментари Харесай

НАСА ще изследва мистериозни куполи на Луната

НАСА разкри нови проекти за задача за проучване на куполите Gruithuisen на Луната. Тези куполи от дълго време са мистерия за галактическата общественост. С задачите на плана “Артемида “ НАСА се надява най-сетне да разбере по какъв начин са се образували куполите.

Космическата организация показа проектите при започване на юни, като означи, че е добавила и друга инструкция за задачата на Artemis. Тази инструкция ще употребява два нови набора от научни принадлежности, единият от които ще изследва мистериозните куполи Груитуйзен за първи път.

Тези изследвания ще оказват помощ за решаването на „ значими научни въпроси, свързани с Луната “, изясни Джоел Киърнс, заместник-сътрудник админ по изследването в дирекция „ Научни задачи “ на НАСА.

„ Първият ще учи геоложките процеси на ранните планетни тела, които са непокътнати на Луната. Вторият ще изследва резултатите от ниската гравитация на Луната върху дрождите “.

НАСА споделя, че нейният Lunar Vulkan Imaging and Spectroscopy Explorer (Lunar-VISE) ще изследва върха на един от куполите Gruithuisen. Той ще го изследва в продължение на 10 земни дни.

Учените от НАСА подозират, че куполите са се образували с помощта на лепкава магма, богата на силициев диоксид. Съставът, отбелязва НАСА, може да е сходен на гранит на Земята. Обикновено обаче, тези типове формирания се нуждаят от океани и течна вода, както и тектоника, с цел да се образуват. Луната обаче няма тези основни съставки. Ето за какво куполите Gruithuisen са такава тайнственост от толкоз дълго време.

Освен изпращането на задача за проучване на куполите Gruithuisen, НАСА има доста други задачи, които засягат Луната. Като за начало се приготвя изпращането на „ Артемида “ 1 в космоса. Тази ракета ще носи задачата „ Орион “, която е сателит, който ще обикаля към лунното тяло на нашата планета.

НАСА също желае да върне хора на Луната по някое време по-късно. Сред астронавтите ще има и жена, както и цветнокожи. И не можем да забравим идната пилотирана задача до Марс, планувана за 2030-те. НАСА може да изстреля в близка вероятност и галактическа станция в орбита към Луната.

От галактическата организация, която е настроена да изследва куполите Gruithuisen и да сътвори станция към Луната, феновете на космоса могат да чакат доста неща. Междувременно можем да се подготвим за първите фотоси от Джеймс Уеб. А кой знае какво още Хъбъл може да улови по време на продължаващите си интервенции.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР