НАСА повиши шансовете на следен отдавна да удари Земята, но

...
НАСА повиши шансовете на следен отдавна да удари Земята, но
Коментари Харесай

НАСА повиши вероятността астероид да удари Земята

НАСА увеличи възможностите на наблюдаван от дълго време да удари Земята , само че към момента не се приготвя за Армагедон, оповестява БГНЕС. След като от няколко години този метеорит представялва предизвикателство за Земята, НАСА разгласи, че покачва възможностите му да се вреже в нас, което евентуално няма да бъде добре пристигнала вест.

Въпреки че вероятността от удар през идващия век или два се е нараснала от 1 на 2700 на 1 на 1750, те остават обнадеждаващо ниски. Коригираните коефициенти се основават на данни, събрани от галактическия транспортен съд Osiris-Rex на НАСА, който изследва метеорита от 2018 година През октомври предходната година галактическият транспортен съд сполучливо кацна и след това се върна назад на Земята с проби от скали, взети от повърхността на Бену .
 Космическа опасност: Земята е застрашена от метеорити, които още даже не сме разкрили Космическа опасност: Земята е застрашена от метеорити, които още даже не сме разкрили
Човечеството познава единствено към 40 % от огромните и пресичащи земната орбита метеорити и комети. Към днешна дата са известни над...

Космическият транспортен съд събра задоволително данни за две години и половина, с цел да помогне на учените да предскажат по-добре орбиталния път на метеорита в бъдеще. Констатациите би трябвало също по този начин да оказват помощ за чертане на курса на други метеорити, които ще дадат късмет на Земята за реакция, в случай че и когато друга рискова галактическа канара се насочи към нашата планета.

Още от КОСМОС:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР