НАСА показва ново изображение, направено от космическия телескоп Джеймс Уеб

...
НАСА показва ново изображение, направено от космическия телескоп Джеймс Уеб
Коментари Харесай

11 омагьосващи снимки, заради които искаме да докоснем звездите

НАСА демонстрира ново изображение, направено от галактическия телескоп " Джеймс Уеб " - тъкмо една година след публикуването на първите му фотоси на космоса, които изумиха света, съобщи Агенция Франс Прес. 

На 12 юли 2022 година НАСА показа първите цветни изображения от новата си галактическа обсерватория - мъглявини и групи галактики. Събитието означи началото на научните интервенции на това софтуерно знамение, работещо на 1,5 милиона километра от Земята.

За първата годишнина НАСА не разкрива още нищо за новото изображение. Космическата организация възнамерява да огледа обратно към тази първа година на открития в живо видеопредаване в интернет, а също по този начин са планувани събития на локално равнище в Съединени американски щати. 

През миналата година " Джеймс Уеб " обезпечи изображения с невиждана точност, които раздрусаха научния свят.

 
    View this post on Instagram           
A post shared by NASA Webb Telescope (@nasawebb)

Космическият телескоп следи най-отдалечената вселена, откривана до момента, за първи път мери температурата на далечни скалисти планети, които са " братовчеди " на Земята, и следи доста млади звезди и черни дупки.  А всички ние имаме опция да се любуваме на изумителни изображения - като емблематичните Стълбове на сътворението - големи структури от газ и прахуляк, изобилстващи от звезди в развой на образуване, на 6500 светлинни години от Земята, в галактиката Млечен път. 

 
Куклата Барби, въодушевена от жена, която учи космоса 
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР