НАСА изстреля от база в Нова Зеландия два малки спътника,

...
НАСА изстреля от база в Нова Зеландия два малки спътника,
Коментари Харесай

НАСА изстреля два малки спътника за проследяване на урагани

НАСА изстреля от база в Нова Зеландия два дребни спътника, предопределени за следене на тропически циклони час по час, в границите на план, който може да усъвършенства метеорологичните прогнози за опустошителни стихии. Те са изпратени в орбита с ракета, издигната от американската компания Rocket Lab.

Събраната информация за преваляванията, температурата и влажността на въздуха може да помогне на учените да дефинират къде ураганът ще доближи сушата и каква ще бъде неговата мощ, което ще помогне на хората, живеещи в крайбрежните региони, да бъдат по-добре готови за възможна евакуация.

" Много оперативниорганизации като Националния център за ураганите и Съвместния център за предизвестие за тайфуни и доста други са подготвени да одобряват изображенията, които да оказват помощ на техните синоптици ", сподели Бен Ким, програмен началник в НАСА.

В дълготраен проект по-доброто схващане на образуването и развиването на тези стихии може да помогне за възстановяване на климатичните модели.

Първоначално съзвездието трябваше да има не четири, а шест спътника, само че първите два бяха изгубени, когато американската ракета " Astra " се повреди малко след излитането си предходната година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР