Народното събрание трябва да гласува предложението за урегулиране на отношенията

...
Народното събрание трябва да гласува предложението за урегулиране на отношенията
Коментари Харесай

НС ще гледа решението за РСМ

Народното заседание би трябвало да гласоподава предлагането за урегулиране на връзките сред България и районен съд Македония, което беше признато от Комисията по външна политика, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На съвещание в четвъртък Външна комисия утвърди проекторешението на „ Демократична България “. За него гласоподаваха 11 депутати, в това число представителите на ГЕРБ и Движение за права и свободи, които също бяха внесли свои планове. Текстът на Демократична България съответствува с предлагането на френското председателство. То също по този начин е доста близо до това на ГЕРБ.

Министърът на външните работи в оставка Теодора Генчовска съобщи, че Френското предложение е най-хубавото, което сме получавали досега.

Френското предложение се състои от три самостоятелни детайла, които единствено в комплект могат да отговорят на въпроса дали РСМ е подготвена да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз.

Първият документ, проектозаключенията на Съвета, ни споделя че тематиката " двустранни връзки Скопие-София " ще бъде част от преговорния развой. Този документ, както и вторият документ, преговорната рамка, реферират към трети, основен документ - двустранен протокол, в който няма нищо френско и е напълно артикул на договореност сред Външните министерства на двете страни. Това е в действителност пътната карта с съответни задължения и стадии, които Скопие би трябвало да извърши в подмяна на това ние да вдигнем ветото. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР