Народното събрание ще разгледа промени в Закона за съдебната власт.

...
Народното събрание ще разгледа промени в Закона за съдебната власт.
Коментари Харесай

НС гледа на първо четене закриването на специализираното правосъдие

Народното заседание ще прегледа промени в Закона за правосъдната власт. Законопроектът ще бъде прегледан на първо четене. Вносител на промените в закона е Министерски съвет.

Със законопроекта се предлага закриване на Специализирания углавен съд, Апелативния профилиран углавен съд и съответните им профилирани прокуратури.

На народните представители се оферират и промени в Закона за висшето обучение. Промените също са импортирани от държавното управление и ще бъдат подложени на първо гласоподаване. Законопроектът цели взаимно образование на студенти от две или повече български висши учебни заведения.

Тази седмица Народното събрание ще се занимае и с второто четене на Закона за българското поданство с вносител Министерски съвет. Законопроектът цели анулация на по този начин наречените „ златни паспорти “.

Парламентът ще прегледа още на първо четене промени в Закона за Данък добавена стойност и в Закона за здравето.

Депутатите ще продължат с чуването на шефа на НЗОК проф. Петко Салчев за промените за разпределяне, погашение, ремонт и надзор за даване на помощни средства и съоръжения за потребностите на хората с увреждания.

В петък ще се организира парламентарен надзор.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР