Народното събрание ще приеме правилата за избор на заместник-председател и

...
Народното събрание ще приеме правилата за избор на заместник-председател и
Коментари Харесай

Парламентът ще приеме правилата за избор на членове на Антикорупционната комисия


Народното събрание ще одобри разпоредбите за избор на заместник-председател и трима членове на Антикорупционната комисия, както и процедурни правила за провеждането на чоп за възобновяване на Комисията за енергийно и водно контролиране.

Съгласно закона, новоизбраният ръководител на антикорупционния орган, Пламен Георгиев, би трябвало да предложи собствен заместител и трима членове, с цел да завърши процедурата по попълване състава на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество. Номинираните претенденти ще бъдат изслушани в отрасловата парламентарна комисия и ще се избират с гласоподаване в пленарната зала.

Народните представители ще гласоподават и план на решение за приемане на процедурни правила за провеждането на чоп за възобновяване състава на Комисията за енергийно и водно контролиране, според най-новите промени в Закона за енергетиката, с които се вкараха правила за ротация на четирима от членовете на КЕВР. С приемането на решението за възобновяване на състава на енергийния регулатор се чака при започване на април, посредством чоп, да отпаднат четирима от състава на 9-членния регулатор, а всички парламентарно показани партии могат да създадат оферти за членове на КЕВР до 17-ти април, след което следва те да бъдат утвърдени от Народното събрание. И при новия състав нито една партия няма да има болшинство. Информацията е на БНР. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР