Народното събрание ще обсъди на първо гласуване два законопроекта, свързани

...
Народното събрание ще обсъди на първо гласуване два законопроекта, свързани
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат промени в антикорупционното законодателство

Народното заседание ще разиска на първо гласоподаване два законопроекта, свързани с антикорупционното законодателство. Това планува първа точка от плана на стратегия за работа на депутатите тази седмица, оповестен на страницата на Народното събрание. 

Първият е законопроект за противопоставяне на корупцията с вносители съпредседателя на „ Продължаваме Промяната “ Кирил Петков и група народни представители. Вторият е законопроект за противопоставяне на корупцията измежду лица, заемащи висши обществени длъжности, и е импортиран от Министерския съвет .

Предвижда се народните представители да прегледат на първо четене промени в Закона за локалните налози и такси , в Закона за кадастъра и имотния указател, както и законопроекти за промени в Закона за предучилищното и учебното обучение . На първо четене се чака да бъдат прегледани промени в Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, в Закона за публичните поръчки и в Закона за водите. Депутатите ще продължат с първо гласоподаване на законопроекта за силата от възобновими източници в морските пространства. 

Първа точка от проектопрограмата за четвъртък планува депутатите да обсъдят законопроект за одобрение на Меморандума за съгласие за стратегическо партньорство сред държавното управление на Република България и държавното управление на Обединените арабски емирства.  

В оферти дневен ред е второ гласоподаване на промени на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

Предвижда се в четвъртък депутатите да изслушат служебния министър-председател Гълъб Донев по отношение на поръчката на Нидерландия и Австрия, че няма да поддържат България за присъединението ни към Шенгенското пространство.

Според проектопрограмата тази седмица в Народното събрание ще има чуване на шефа на НЕЛК Кънчо Райчев по отношение на проблеми на хората с увреждания в работата на ТЕЛК и НЕЛК, както и на служебния министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков за строителството и напредъка на трансевропейски транспортен кулоар IV, в частта му преминаваща през територията на Република България в сектора Видин – Кулата, автомагистрала „ Хемус “ и автомагистрала „ Черно море “. 

Предвиден е и постоянен петъчен парламентарен надзор. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР