Народното събрание събра кворум от втория опит. При първата регистрация

...
Народното събрание събра кворум от втория опит. При първата регистрация
Коментари Харесай

Ива Митева внесе решение за връщане на Иван Иванов за шеф на КЕВР, обвини НС в законодателен разврат

Народното заседание събра кворум от втория опит. При първата регистрация в пленарната зала се записаха 119 народни представители, а след втората - 131.

Депутатите внесоха като изключителна първа точка плана на решение на " ИТН " за споразумяване на последствията от Решението на Конституционния съд, който разгласи избирането на ръководителя на Станислав Тодоров за противоконституционно.

В плана на решение се предлага някогашният ръководител на енергийния регулатор Иван Иванов да реализира функционалностите на ръководител на КЕВР до встъпване в служба на нов началник на регулатора.

Иван Иванов беше определен за ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране с решение на Народното събрание от 2 април 2015 година

Водещият вносител на плана на решение Ива Митева от " ИТН " акцентира, че предлаганото решение има една единствена цел – Народното събрание да извърши своето обвързване и да уреди последствията от решение 8 на Конституционния съд.

" Днес, в изявления на народни представители чувах по какъв начин " ИТН ", ГЕРБ и Движение за права и свободи желаеме да върнем Иван Иванов на поста ръководител на КЕВР. Не, това се случва автоматизирано по силата на решението на Конституционния съд, по силата на некомпетентността в ръководещата коалиция. Затова приканвам всички вас да подкрепите това решение, с цел да излезем от тази обстановка, да отидем на избори най-малко спокойни, че не сме оставили в безпорядък енергетиката "

Според нея в една правова страна властта би трябвало да се подчинява на правото, а не противоположното. Тя прикани КЕВР да изиска мнение от Министерски съвет, припомняйки проблема с поданството на сегашния министър-председател в оставка Кирил Петков.

Започнахме с противоконституционен акт, приключваме с противоконституционен акт, сподели още Митева от парламентарната естрада в един от последните работни дни на 47-ото Народно заседание. Тя упрекна " Продължаваме промяната " в аматьорщина.

Преди 120 години проф. Стефан Киров, създателят на конституционната катедра в университета, приказва за този законодателен разврат, който сега следим в Народното събрание и това в действителност е срам, съобщи Митева, обръщайки се към Николай Ангов от Политическа партия.

ГЕРБ и Движение за права и свободи приканиха планът да се поддържа. От Българска социалистическа партия оповестиха, че няма да вземат участие в гласуването и няма да поддържат връщането на Иван Иванов на поста ръководител на КЕВР.

В минутите преди 10 часа дебатите в пленарна зала прераснаха във взаимни обвинявания сред " Продължаваме промяната " и " ИТН " за неналичието на съдружна просвета.

Очаквайте детайлности

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР